НОВСКИ УЧЕНИЦИ ОДЛИЧНИ НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ СТРАНИХ ЈЕЗИКА

Ученици СМШ „Иван Горан Ковачић“ постигли су одличне резултате на државном такмичењу у знању из страних језика које је одржано у Подгорици.

Државни првак у знању из енглеског језика, категорија I и II разред, је Андреј Воучко, ученик другог разреда гимназије, који је након усменог дијела имао 98 бодова. Његова менторка је професорица Аница Радан.

Матија Бошковић, матурант гимназије, освојио је друго мјесто у знању из енглеског језика, категорија III и IV разред, са 99 бодова, само два мање од првопласираног. И његова менторка је проф Аница Радан.

Треће мјесто у држави по знању из италијанског језика освојила је Милица Глушац, матуранткиња гимназије, која је имала 93 бода, а менторка је проф Јелена Стаменовић.

Још једно треће мјесто за Новљане, али у знању из њемачког језика, освојио је матурант гимназије Илија Бабић, са 97 бодова, а припремао се са менторком проф Милицом Гајовић.

Одлично четврто мјесто освојила је ученица Зорица Кнежевић у знању из француског језика, са 92 бода а припремала се под менторством проф Споменке Мишељић.

Запажене резултате у знању из енглеског језика, категорија III и IV разред, постигли су и Лара Ковачевић која је шеста у држави (ментор проф Аница Радан) и Анђела Ковач која је на осмом мјесту (ментор проф Сања Атељевић).

Када је ријеч о основној школи, једина је међу првих десет ученица Инес Петковић из ОШ „Дашо Павичић“, која је у знању из енглеског језика заузела осмо мјесто са 99 бодова, а менторка је проф Злата Кривокапић.

Честитамо награђеним ученицима и менторима и желимо успјех у даљем раду!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here