НОВСКИ КАРАТЕ ВИСОКО КОТИРАН У ЗЕМЉИ И РЕГИОНУ

У посјети Херцег Новом и локалној управи нашег града данас је боравио нови предсједник Карате савеза Црне Горе Предраг Перковић. Он је 9. јануара изабран на ванредној Скупштини КСЦГ и, у обиласку општина и 44 клуба који чине савез, данас су Перковића и тренера Карате клуба „Бијела“ Слађанa Микулићa, примили предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић, предсједник Скупштине Иван Отовић, потпредсједник Мирко Мустур и секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Василије Ћуковић.

Састанак је био затворен за јавност, а у изјави за РТХН предсједник Катић је нагласио да је и овај састанак потврдио да су херцегновски карате клубови и њихови најбољи такмичари високо позиционирани како у Црној Гори, тако и у региону.

-Општина ће и убудуће помагати сва четири новска карате клуба, а ту смо да пружимо подршку и организацији међународних такмичења и турнира, попут традиционалног турнир поводом Дана града. Планирано је једно међународно такмичење и у току ове године, а да ли ће оно бити балканско или европско остаје да се договоримо у периоду који је пред нама.

Предсједник КСЦГ Перковић је изразио задовољство што је био гост челника Општине Херцег Нови, који су пружили подршку његовом плану и програму рада.

-Подршка која долази од локалне самоуправе је добра порука за будућност не само новског, већ и бокељског каратеа. Добри резултати „Бијеле“, „Шотокана“, „Јадрана“ и „Темпа“ показатељ су да се велики број младих бави овим спортом, а многи од њих су већ и препознатљиви на међународној сцени, казао је Перковић и најавио у суботу ванредну Изборну Скупштину Карате савеза Црне Горе нас којој ће бити изабран нови предсједник Скупштине.

-Одмах након тога биће расписани конкурси за селекторе, да би могли да почнемо са радом и припремама за међународна такмичења која нас чекају у наредним годинама. И поред тога што 2024. године карате спорт неће бити заступљен на Олимпијским играма ми смо члан олимпијске породице и стварамо услове за висок рејтинг наших такмичара који су и у ранијем периоду по резултатима били међу најбољим спортистима у земљи, поручио је Перковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here