СТАНОЈЛОВИЋ: ПРИОРИТЕТ УСПЈЕШНА СЕЗОНА И ОСВАЈАЊЕ НОВИХ ТРЖИШТА

Новоименовани в.д. директора Туристичке организације Ђорђе Станојловић казао је за РТХН да је пред њим , али и цијелом стучном службом, велика одговорност и посао да наредну туристичку сезону изнесу на што бољи начин и град дочека туристе што спремнији. Станојловића је за в.д директора изабрао синоћ Извршни одбор.

– Срећан сам и поносан што ми је указано повјерење са различитих страна. Познато је које су референце потребне да би неко био кандидат за ово мјесто. Ово је једна од најодговорнијих функција у јавном сектору , граду и цијелој регији. Припреме за сезону у увелико у току. Затекао сам одређено стање, успјешно је завршен Празник мимозе. Наставићемо у том духу. Чекају нас бројне манифестације, сајмови и припрема за предстојећу сезону од брендинга, испитивања емитивних тржишта , до дневне политике, пандемије и општег стања у Европи и свијету.

Како је информисао, Туристичка организација већ посједује усвојен финансијски план и програм за ову годину.
– Једна од мојих обавеза и стручне службе је да се тога придржавамо. Имамо зацртане циљеве, а то је добра туристичка сезона, велики број гостију, јак одзив на све задатке туристичке организације, рекао је Станојловић.


Туристичка организација има већ усвојен програм представљања на сајмовима у Београду, Бања Луци, Лукавцу, као и Прагу који почиње за 10 дана.


– На нама је да то добро припремимо, у виду што квалитетнијег промо материјала и уколико постоји одређени број понуда од туристичке привреде и угоститеља који раде на припреми сезоне, да што прије са њима ступимо у контакт и пронађемо сарадњу, у циљу што боље презентације Херцег Новог, што је и главни задатак Туристичке организације, наводи Станојловић.
Анализа је својеврсна направљена и константно се прати из дана у дан комплетна ситуација. Увелико Стручна служба ради истраживања емитивних тржишта, неких нових дестинација којима би ХН био један од главних избора за љетњу сезону.

– Што се тиче геополитичке ситуације у свијету ми не можемо много да утичемо, једино да гледамо да се на што бољи начин прилагодимо. Озбиљна истраживања су у току и планирана како би имали што већи броj како авионских долазака тако и посредством туроператора и агенција из средње и западне Европе, али зашто не и источне, јер је то једно од најјачих емитивних тржишта и до сада било и што се тиче ЦГ и ХН, казао је Станојловић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here