ДУКИЋ И МАРКОВИЋ У БОРБИ ЗА МЕДАЉЕ У СПЛИТУ

Отворено првенство Хрватске у једрењу, у олимпијској класи ИЛЦА 7, доноси сјајна издања репрезентативаца из Црне Горе, Миливоја Дукића и Илије Марковића, који се уз селектора Илка Клакора, уочи последњег дана такмичења налазе јако близу освајања медаља, у изузетно јакој конкуренцији.

Миливој Дукић који је три пута учествовао на Олимпијским играма, након два дана такмичења и три одједрене регате (првог дана није било вјетра), налази се на трећем мјесту у генералном пласману. Лидерску позицију држи Џонатан Ваднаи из Мађарске, на другом месту је Филип Јуришић из Хрватске.
Млади и изузетно талентовани Илија Марковић је тренутно на шестом мјесту у генералном пласману, али држи лидерску позицију када су у питању једриличари до 21 године.

Шампионат се завршава у недељу 6. марта, а љубитељи спорта и једрења се надају да ће једриличари Црне Горе наставити континуитет освајања медаља у години која је почела, јер је недавно, на Великој награди Морнара у Сплиту, Никола Голубовић освојио бронзану медаљу.

Фото: Regate.hr 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here