ЖЕЉКО ДАБОВИЋ ПРВАК ЦРНЕ ГОРЕ У КРОСУ

Новљанин  Жељко Дабовић, чан Атлетског клуба „Спарта“ из Подгорице, освојио је титулу првака Црне Горе у кросу, које је по 64. пут одржано на стази испод Требјесе у Никшићу. Дабовић је  успјешно стартовао нову Атлетску сезону у ЦГ која традиционално почиње овим догађајем.

У конкуренцији сениора на 6.000 м први је стигао Жељко Дабовић из АК „Спарта“ оставивши иза себе другопласираног Василија Шћепановића из АК „Никшић“ и трећепласираног Милоша Микицу  из АК „Спарта“.

Код дама на 3.000 м најбржа је била Слађана Пејовић чланица АК „Никшић“, другопласирана је била Андреа Саитај из АК „Рудар“ Пљевља док је трећепласирана Рада Миладиновић из Атлетског клуба „Подгорички маратон“.

„Никшић као град спорта, још једном се показао као одличан  организатор, који је окупио најбоље атлетичаре у земљи. За мене је атлетска сезона почела сјајно освајањем првог мјеста, сада се окрећем даље тренинзима јер слиједи напорна атлетска сезона“,  рекао је Дабовић.

Национално првенство одржано је у техничкој организацији АК „Никшић“, под покровитељством АСЦГ и подршку Управе за спорт и младе.

Наступило  је преко 130 атлетичара из  14 атлетских клубова:  „Будућност“, „Морнар“, „Ловћен“, „Никшић“, „Јединство“, „Сања“, „Гарач“, „Рудар“, „Лим“, „Спарта“, „Дионис“, „Зета 2012“, „Орион“ и „Подгорички маратон“. Ван конкуренције наступили су атлетичари АК ”Требиње” из Требиња.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here