РЕЈТИНГ ОБЕЋАВА ДОБРЕ РЕЗУЛТАТЕ ШК „ХЕРЦЕГ НОВИ“

Настављајући традицију пријема херцегновских клубова и спортиста послије постигнутих успјеха, потпредсједник Општине Херцег Нови Мирко Мустур и предсједник Скупштине Иван Отовић са сарадницима, примили су данас у госте велемајсторе Драгишу Благојевића и фидемајстора Армина Мушовића, који су на недавном Појединачном првенству Црне Горе у шаху, као чланови ШК „Херцег Нови“, у конкуренцији 45 такмичара заузели друго и шесто мјесто, док је њихов клупски саиграч Небојша Никчевић био пети.
На постигнутим резултатима честитао је предсједник Скупштине општине Херцег Нови Иван Отовић.

-Херцег Нови је један од центара шаха у Црној Гори а ваши резултати на Појединачном првенству Црне Горе у Подгорици су још једна прилика за афирмацију шаха у нашој средини. Ово, али и ранија такмичења, као и успјешна школа шаха су оно што нас обавезује. И клуб и његови играчи ће у Општини Херцег Нови увијек имати доброг сарадника, поручио је Отовић.

Поносан на успјех новских спортиста је и потпредсједник Општине Мирко Мустур.

-Имена наших гостију Драгише Благојевића и Армина Мушовића, као и друга два велемајстора – Хрвата Ивана Шарића и нашег Небојше Никчевића заслужују пажњу шаховске јавности, а наравно и нас из Општине Херцег Нови, а посебно Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, који брине о спорту, казао је Мустур.

Успјешне шахисте поздравио је и честитао им и Василије Ћуковић, секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, нагласивши да ће, као и сви спортисти града, посебно врхунски, а то су свакако херцегновски шахисти који играју на прве четири табле, увијек имати подршку овог секретаријата.

Захваливши на пријему, још боље резултате обећао је велемајстор Драгиша Благојевић.
-Ако могу испред играча да поручим, пред почетак такмичарске сезоне, трудићемо се да у лиги и Купу на екипном нивоу испунимо очекивања града и Општине. По рејтингу који има наш клуб то је сасвим реално и очекујем да ћемо на неком будућем пријему говорити и о новим успјесима.

Фиде мајстор Армин Мушовић изразио је задовољство што је члан клуба из Херцег Новог.

-Ја сам тек ове године дошао у ваш клуб, и драго ми је што ћу, као Бјелопољац, покушати да са саиграчима постигнем што бољи резултат. Амбиције су велике и обећавам, као и моји саиграчи, борбу за прва мјеста у оба такмичења.

Предсједник ШК „Херцег Нови“, Стеван Лепетић, осврнуо се на досадашње резултате и сарадњу са локалном управом.

-Дали сте велики допринос у реализацији наших пројеката. Један од битних је и рад са младима и Школа шаха Обрад Манојловић, која се реализује у згради Општине Херцег Нови. У току је расподјела средстава за спортске клубове и друштва, а ми имамо велики број велемајстора и због тога нам је потребна помоћ општине. Клуб носи име града а, поред редовних такмичења у календару ШСЦГ, има и своја два меморијална турнира – „Ђорђе Коњевић“ у оквиру „Празника мимозе“ и „Обрад Манојловић“ у оквиру обиљежавања Дана града, подсјетио је Лепетић.

Говорећи о календару такмичења, секретар клуба Милош Бубања истакао је да ће првенство вјероватно бити организовано у јулу, и најавио да у том термину у Херцег Нови стиже и највеће појачање клуба – Хрват Иван Шарић, који је 47. играч на свијету, са рејтингом 2 687 поена.
На данашњем пријему договорена је и даља сарадња ШК „Херцег Нови“ и локалне самоуправе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here