НОВА ОРГАНИЗАЦИЈА СЕКРЕТАРИЈАТА ЗА ТУРИЗАМ И ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ

Према Одлуци о организацији и начину рада локалне управе Секретаријат за туризам, економски развој и предузетништво однедавно носи назив Секретаријат за туризам, економски развој  и инвестиције.

 За вршиоца дужности секретара именован је досадашњи савјетник предсједника Општине, магистар економије Ненад Витомировић, информише главни администратор Општине Херцег Нови, Ненад Ђорђевић.

– Ријеч је о последњој промјени у Одлуци о организацији и начину рада локалне управе. Према пројекцијама локалне администрације, даљих промјена неће бити. Стање вршиоца дужности, по закону о локалној самоуправи одређено је на максимални рок од шест мјесеци, што значи да ће у том року бити расписан конкурс и биће именован руководилац тог Секретаријата на мандат од четири године – наводи он.

Како објашњава Ђорђевић, ово је заправо вид орјентације, како би се тај дио локане управе бавио инвестицијама.

Претходне четири године функцију секретара у овом ресору обављала је Сузана Мемаровић.

Подсјећамо, прошле године дошло је и до раздвајања Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора и Секретаријата за комуналне дјелатности, екологију и енергетску ефинасност, а Канцеларија за међународну сарадњу припојена је Секретаријату за друштвене дјелатности.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here