ПОБЈЕДЕ У ЗАГРЕБУ ЈАДРАН ВОДЕ НА ЗАВРШНИ ТУРНИР РЕГИОНАЛНЕ ЛИГЕ

ФОТО: https://www.facebook.com/pvkjadran

Последњи турнири, групне фазе Регионалне ватерполо лиге, на програму су у Загребу и Крагујевцу. Ватерполисти Јадрана вечерас играју са Црвеном Звездом, сутра са имењаком из Сплита и у суботу вече, у последњем колу, са Морнаром из Сплита.

На позицијама које воде на финални турнир тренутно су Југ са 24, Нови Београд 22, Раднички из Крагујевца који брани трон  21 и Јадран из Сплита са 19 бодова. Тим са Шквера је на петом мјесту са 16 бодова  и шансом, да се уз добре резултате у главном граду Хрватске, нађе на завршном турниру. Црвена Звезда je до сада уписала 15, Партизан 12, Приморац 10, Шабац 9, Младост 8, Соларис 7,  Морнар 1 и Будва је без бодова.

Како је за РТХН казао тренер Јадрана Петар Радановић, борба за завршни турнир неће престати све док постоји нада за пласман.

– Очекују нас дуели са Црвеном звездом, Јадраном из Сплита и Морнаром. Идемо корак по корак, свака утакмица је битна и у свакој нам је потребна побједа. Биће јако тешко, треба нам спортско чудо да стигнемо до полуфинала, али борићемо се до краја истиче он.

– Црвена звезда и Јадран из Сплита су фаворити на папиру уочи мечева који носе префикс важности и за оба тима. Имамо једну од најмлађих екипа у региону, која  на овом турниру има прилику да се челичи за остварење примарног циља у сезони, а то је одбрана титуле у Црној Гори. Верујем да су момци извукли поуке из финала Купа, у којем смо поражени од  Приморца, очекујем да ћемо одбранити титулу. Ако нам се укаже прилика настојаћемо да  стигнемо до финалног турнира Регионалне лиге – закључио је Радановић.

Јадран је у у квалификацијама за Лигу шампиона био конкурентан ривал, заустављен је у другој рунди, а талентовани Данило Радовић мишљења је да су утакмице у Рагионалнох лиги доро одигране.

– Можда смо могли да освојимо и више бодова, али је у појединим утакмицама недостајало искуства, фокуса и среће. Сада максимално мотивисани чекамо дуеле на турниру у Загребу. Те утакмице биће прилика да још једном пружимо добра издања – вјерује Радовић.

Сви у тиму надају се побједама против Црвене Звезде и Морнара, наводи он.

– То су екипе сличне нама, а Јадран Сплит је са Новиим Београдом  и Југом на челу табеле, али ми смо тим који може да се носи са свима. Наше је да играмо и ако можемо побјеђујемо  – казао је Радовић.

Из Црне Горе, уз Јадран на турниру у Загребу учествује екипа Будве, а ту је и домаћа Младост. Приморац од сутра до недеље игра са Југом, Шапцем и Партизаном у Крагујевцу.

Почетак меча против Црвене Звезде заказан је за 17 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here