ПОЈЕДИНАЧНО ШАХОВСКО ПРВЕНСТВО ЦГ: БЛАГОЈЕВИЋ ДРУГИ БЕЗ ПОРАЗА

Велемајстори Никола Ђукић, Драгиша Благојевић и Андреј Шуковић освајачи су прва три мјеста на појединачном Првенству Црне Горе у шаху, које је завршено у недељу.

Велемајстор Драгиша Благојевић, члан ШК „Херцег Нови“, је у последњем колу, побједом над Блажом Калезићем, задржао друго мјесто. Он је, као и Ђукић и Шуковић, освојио 7 поена и једини је непоражен завршио турнир на шампионату на којем је учестволо 45 играча. Ипак, додатни критеријуми одлучили су да титула припадне Ђукићу, сребро Благојевићу, док се Шуковић морао задовољити бронзаном медаљом.

Водећи уочи последњег кола, Милош Печурица поражен је у дуелу са велемајстором Небојшом Никчевићем из ШК “Херцег Нови”. Пето мјесто је припало управо Никчевићу, шести је његов клупски друг фиде-мајстор Армин Мушовић који је у деветом колу савладао Вељка Драганића, а седми Вук Милетић који је савладао Драгољуба Абрамовића. Међу награђенима су и Драшковић, Калезић и Никач.
Од такмичара који играју у ШК „Херцег Нови, на 27. мјесту је мајсторски кандидат Вељко Шћекић са 3,5 поена, док је дебитант на првенству, мајсторски кандидат Михаило Пушара са 3 поена заузео 40. мјесто.

Успјех првотимаца ШК „Херцег Нови“ радује управу клуба и даје реалну шансу да њихова екипа, заједно са „Будућности“ из Подгорице и „Електропривредом“ из Никшића буде међу главним кандидатима за освајање првенства и Купа Црне Горе. Уз појачење – хрватског велемајстора ,Ивана Шарића, који такође ових дана одлично игра на међународним турнирима, очекује се да ће ШК „Херцег Нови“ ускоро играти значајну улогу на међународној сцени. Прва проба за Новљане је брзопотезно екипно првенство које почиње 12. марта у Подгорици.
Учеснике појединачног Првенства Црне Горе Драгишу Благојевића, Небојшу Никчевића и Армина Мушовића, заједно са руководством ШК „Херцег Нови“, примиће у петак у 12:00 сати предсједник Општине Стеван Катић са сарадницима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here