ОДБОЈКА: ОДЛИЧНА НОВСКА КОНЕКЦИЈА ЗА ПРВУ ЛИГУ

У Будви је протеклог викенда утакмицама последњег 12. кола, завршен лигашки дио такмичења у Другој лиги за жене. Одбојкашице Херцег Новог су у Е групи са максималним резултатом 3:0 побједили домаћина и други тим Гимазијалац из Котора. Екипа Сање Јововић је без изгубљеног сета освојила 36 бодова и прво мјесто. Будва је друга са 13, Гимназијалац Два је сакупио пет бодова.

Прво мјесто у Е групи за Херцег Нови су освојиле Полина Лиутикова, Мерве Коркмаз, Ана Гаврановић, Бојана Милићевић, Марина Јовановић, Ивана Драговић, Матсумото Пипер, Лисете Лефорге, Анастасија Бекхтерева, Ива Коњевић, Јелена Капор, Нина Петровић, Анђела Николић, Николина Малишић, Елена и Александра Сенић.

После побједе у групи изабранице Сање Јововић очекује наставак квалификација за пласман у Прву лигу. Ривали ће Новљанкама бити: Будућност волеј (Никшић), Горштак (Колашин), Мркојевићи из истоименог мјеста код Улциња и Иванград из Берана.

Како је за наш портал казала тренер ОК Херцег Нови Сања Јововић, циљ је повратак у прволигашко друштво.

-У лигашком дијелу групе нисмо имале изгубљен сет. Било би лијепо да наставимо са досадашњим резултатима, јер дугогодишњи рад и уложена средства показују да смо заслужиле пласман у елитно друштво. Очекују нас квалификације, имамо искусне играчице и квалитет. Тимска конекција је најважнија, а то је оно што је на највећем нивоу, рекла је Јововић.

Турнир за наставак квалификација биће одигран 12. марта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here