КОНЦЕРТ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ: НОВА ЕНЕРГИЈА И УЗБУЂЕЊЕ 

Након двије године паузе и наступа у оквиру фестивала Дани музике, професори и ученици Музичке школе поново су сјајним концертом одушевили херцегновску публику.

На сцени Дворане парк ређале су се композиције од класике до филмске музике, које никога у гледалишту нису оставиле равнодушним. 

Наступ пред публиком, узбуђење и адреналин недостајали су и професорима и ђацима, казала је директорица Музичке школе Нивес Ненадовић.

– Било је 20 тачака, представили су се сви одсјеци, мислим да смо све обухватили. Задовољство је свирати пред публиком, јер ништа не може то да замијени. Трудили да надокнадимо то онлајн концертима, али ту недостаје повратна информација, тако да то не може да се надокнади – наводи она.

Професорица Анита Злоковић истиче да је након паузе, односно онлајн наставе и концерата у том формату, лијепо поново свирати пред пуним гледалиштем.

– Диван је осјећај поново изаћи пред публику, размијенити са њом енергију и на крају афирмисати ове наше младе, будуће наде, таленте, нашу дивну дјецу, да наступе заједно са нама професорима, као и сами на сцени. Пресрећна сам због тога и то ми је још једна мотивација за даље успјехе – казала је она.

У педагогији, како објашњава Злоковић, највећи успјех је када ученик надмаши свог професора.

– У пракси никада нисам свирала са својим ученицима, али овај пут сам заиста привилегована што у класи имам таквог ђака, моју дивну ученицу Наталију Смољан, са којом сам свирала достојно, као са колегом. Пресрећна сам што смо једна другу мотивисале и што је она прихватила то и што је много научила – наводи Злоковић.

Наталија Смољан, која је са професорицом Злоковић свирала Веберову „Сонатину“ у Ц дуру истиче да је поносна што је имала прилику да наступи пред публиком.

– Једва сам челака да се поново појавим на сцени, али јавила се трема како дуже времена нисмо наступали. Било ми је веома драго што сам у могућности да се са наставницом преставим Нољанима – казала је она.

Концерт ученика и професора Музичке школе у Дворани парк уприличен је као дио програма 53. Празника мимозе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here