ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ТУРОПЕРАТОРА ИЗ ЧЕШКЕ И СЛОВАЧКЕ ЗА ЦРНУ ГОРУ

Национална туристичка организација Црне Горе приредила је је вебинар под називом Црна Гора – бисер Јадрана за око 40 представника најзначајнијих туроператора и агенција из Чешке и Словачке. Понуду су представиле и локалне туристичке организације Будве, Бара, Улциња, Цетиња и Колашина, док је Милош Ковачевић из ЛТО Херцег Нови туроператоре упознао са комплетном туристичком понудом Боке Которске.

Како је Ковачевић казао за РТХН, приказан је видео прилог који је направљен у сарадњи три бокељска града Тивта, Котора и Херцег Новог и представљена је понуда сва три града појединачно и додаје да су туроператори били задовољни приказаним:
-Чешка и Словачка су нама врло интересантна тржишта. Добра је и повезаност. Националана авио компанија има два лета недељно до Прага, тако да ћемо овим тржиштима посветити много пажње у будућности, казао је Ковачевић.

Марио Борак из туроператора Познај Травел истакао је да су поново сазнали нешто ново о Црној Гори, што им је користило у сваком погледу, укључујући и више информација о активностима авио компаније Ер Монтенегро. Такође, упознавање са локалним туристичким организацијама биће од велике помоћи, не само у информисању, већ и у организовању обилазака. Са задовољством ћемо пренијети ово знање нашим клијентима како бисмо их привукли да посјете дестинацију. Црна Гора има шта да понуди!

Уколико се организују студијске посјете са ове дестинације, у циљу упознавања и промоције Црне Горе, жељели бисмо да учествујемо у томе, истакао је Борак.

Ивана Свечатова, директорка туроператора Метред, веома је задовољна организацијом због чињенице да је цијели wебинар био веома добро организован, учесници су имали прилику да се упознају са главним природним, културним и историјским љепотама Црне Горе.

-Захваљујући логистичкој подјели wебинара на појединачне области и градове, пружила се шанса да се Црна Гора упозна не само у цјелини, већ и да се идентификује оно главно што је карактерише и шта вриједи видјети. Импресивни видео снимци и пријатне презентације појединачних презентера уљепшали су туристичко искуство. Веома цијеним што је саставни дио цјелокупног wебинара била презентација компаније Ер Монтенегро и националног жељезничког превозника. Оба ова превозника су помогла свим слушаоцима да стекну брзу слику о томе како доћи до одредишта и како путовати у дестинацији. Још једном хвала цијелом тиму на веома инспиративном wебинару. Вјерујем да ће захваљујући таквој презентацији популарност Црне Горе расти веома брзо. За себе могу рећи да нећу оклијевати да ову дестинацију понудим клијентима, казала је Свечатова.

Џеси Хронешова менаџерка у туроператору ЦТЦ , захвалила се на позиву да присуствују и истакла да је догађај био веома користан и да ће радо видјети пезентације и видео снимке појединачних дестинација поново, како би направили атрактивне аранжмане за Црну Гору.

Туроператори су током wебинара имали прилику и да, одговарајући на квиз питања о Црној Гори, учествују у наградној игри и освоје вриједне хотелске аранжмане, авио карте и карте за жељезнички превоз које су обезбиједили локалне туристичке организације Бара и Колашина, национална авио компанија Ер Монтенегро и АД Жељезнички превоз ЦГ.

-У циљу промоције Црне Горе на тржиштима Чешке и Словачке, Национална туристичка организација у сарадњи са локалним туристичким организацијама и туристичком привредом, учествоваће на једном од најзначајнијих централноевропских међународних сајмова туризма Холидаy Wорлд 2022, који ће се одржати од 18. до 20. марта у Прагу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here