ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ТИЕ ДОЖИЋ СУТРА У ДВОРАНИ ПАРК

Промоција књиге Тие Дожић „Прошлост ми није довољна”, у оквиру 53. Празника мимозе, биће одржана у фоајеу Дворане Парк, сутра (сриједа, 02. март) у 19:00 часова.

На промоцији ће, уз ауторку, говорити у име издавача, ЈУК „Херцег-фест“, мр Гордана Поробић Крцуновић, Витка Вујновић и Жана Огњеновић. Казивања ће музиком употпунити професор клавира Ђуро Познановић.

Гордана Поробић Крцуновић је на првом представљању књиге у башти Куће нобеловца Ива Андрића у јулу прошле године казала да управо књига Тие Дожић наставља приповједачку традицију, за коју је само онај живот који се може испричати вриједан живљења.

-Текст се може читати „као женска страна приче о животу“, интегрално, у једном даху, али и парцијално „и тада свака прича прича за себе и има своју поуку, поруку, педагошко и психотерапеутско дејство“. Овај спис је и документ о једној епохи, о другачијем доживљају свијета, односу према животу, рекла је она.

Како наводе из ЈУК Херцег-фест, Тиа Дожић је мудра, одмјерена и жена бескрајно ведрог духа. Титулу најбрже југословенске пливачице освојила је као петнаестогодишњакиња у Крању 1959. године. Наредне године изабрана је за најбољег спортисту Црне Горе. Дисциплина и спортски дух су јој помогли да све животне препреке савлада успјешно.

Након завршене Педагошке академије, Одсјек хемије и биологије у Никшићу, дуго је радила као наставница у Основној школи “Милан Вуковић” у Херцег Новом, а по одласку у пензију једно вријеме живјела је у Италији.

Промоција ће бити организована уз поштовање важећих мјера донесених у циљу сузбијања пандемије КОВИД – 19.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here