У ИГАЛУ НИЧЕ МАЛА ПАРКИНГ ГАРАЖА

Предузеће Паркинг сервис ДОО започело је изградњу мале паркинг гараже у Игалу, у улици Пете црногорске бригаде. Пројекат је вриједан 20 хиљада еура.

Како је за РТХН казао директор предузећа Миладин Видаковић, изградњу гараже прије двије године иницирали су грађани који живе у том дијелу града.

– Постојала је иницијатива да се у паркинг простор уреди један дио општинске парцеле. Израдили смо идејно рјешење и пројекат. Извукли смо максимум од те парцеле и добили малу гаражу са осам паркинг мјеста, односно четири у гаражи и четири на платформи – наводи он.

Тендер у вриједности од 20 хиљада еура, како информише Видаковић, расписан је прошле године.

– Мјештани тог дијела улице добиће један нови амбијент и паркинг простор, који је недостајао, погово у љетњим мјесецима. На задовољство свих њих, али и нас, тај пројекат привешћемо ускоро крају. Имамо већ упите грађана за закуп тог паркинг простора – казао је он.

Заинтересовани станари ће имати предност при закупу паркинг мјеста, као и могућност закупа на годишњем нивоту

– Мала је парцела, па је и мали паркинг простор, али је максимално искоришћен и уклопљен у амбијент. Биће резервисана паркинг мјеста за потписнике уговора на годину дана – објашњава Видаковић.

У Паркинг сервису тренутно нема сличних иницијатива, али постоји воља да се општинске парцеле у насељима адаптирају у паркинг просторе. Завршетак радова, уколико временске прилике дозволе, може се очекивати за десетак дана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here