КРИСТИНИ МИЉЕНОВИЋ ТРЕЋА НАГРАДА НА ТАКМИЧЕЊУ У ЕНГЛЕСКОЈ

Вишеструко награђивана гитаристкиња Кристина Миљеновић из Котора, освојила је трећу награду на онлајн такмичењу „London Classical Music Competition“ (LCMC) у Енглеској. У конкуренцији 750 такмичара из цијелога свијета, млада Которанка је успјела проћи први круг, ући у супер финале и освојити трећу награду.

„London Classical Music Competition“ је међународно онлајн такмичење класичне музике за музичаре широм свијета, отворено за све националности и узрасте. Такмичење тражи талентоване музичаре, који имају одличне музичке вјештине, снажну личност и фантастичну креативност у свом извођењу. Има за циљ да подстакне младе и професионалне музичаре и открије умјетника изузетне личности.

Кристина до сада има преко 25 награда са свјетских, интернационалних и домаћих такмичења. Добитница је награде ,,Одличан 5″ из Фонда за квалитет и таленте Министарства просвјете, науке, културе и спорта, као и стипендије за талентоване ученике Црне Горе.

Пред Нову годину из кабинета премијера Здравка Кривокапића, гдје су препознали њен таленат, Кристина је добила новчани поклон. Млада гитаристкиња била је у новембру једна од кандидата за додјелу престижне награде ,,21 новембар“ Општине Котор, што је први пут да једна тинејџерка буде у трци за највеће признање града.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here