ЕКИПА „ПОЛАКОТЕ“ ПОБЈЕДНИК ПЕТОГ ТАКМИЧЕЊА У ПИЦИГИНУ

На петом такмичењу у пицигину, које је данас одржано на плажи „Рафаело“,  56  такмичара у 11 екипа храбро су ускочили у море чија температура износи свега 12 степени, како би се надметали у једном од најатрактивнијих и најпопуларнијих програма „Празника мимозе“.

Жири је радио у саставу: Милорад Муришић (предсједник) и чланови Драган Лазаревић и Милан Добриловић, док је вријеме штоповао Томислав Кукаљ. По њиховој одлуци најуспјешнија екипа била је “Полакоте“ из Зеленике (Зоран Песторић, Илија Преочанин, Тихомир Марић, Срђан Гецај, Дејан Шофранац), друго мјесто освојила је екипа “Што’ш пит’“ (Илија Дотлић, Владимир Черевицки, Бранислав Стевић, Михаило Вуксановић, Марко Вуковић, Ненад Пантелић), а треће екипа „Гот“ (Вуксан Стаменковић, Дејан Дабовић, Синиша Ђаковић, Иван Ћиро Преочанин, Нено Табаковић). Пехаре су им уручили секретар Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Василије Ћуковић, који је и отворио такмичење, директорица „Херцег феста“ Гордана Поробић Крцуновић и спонзор овог догађаја Слободан Радовић Крушо.

Награђени су најмлађи и најстарији учесници такмичења, Јанко Дамјановић 2008. годиште, члан екипе “Декаденција“ и Зоран Песторић 1966. годиште, члан екипе „Полакоте“.

Побједничка екипа је пехар посветила свом учитељу, покојном Ђоку Гецају, који их је, по ријечима Зорана Песторића, све у Зеленици научио да играју пицигин.

Он је као најстарији учесник обећао да ће пицигин играти најмање још деценију.

Уз „Херцег фест“, организатор такмичења је екипа “Гот“, која је уз учешће у такмичењу приредила и симпатичан перформанс јер су наступили у купаћим костимима из колекције која је изашла 1924. године, уз пратеће реквизите попут домижане, лингештула и старинског транзистора, који асоцирају на дух минулих времена.

Капитен Вуксан Стаменковић каже да је циљ овог такмичења добра забава и у том духу су и одлучили да приреде перформанс.

-Жељели смо да људи доживе ту атмосферу, да буду насмијани. Захваљујем се такмичарима што су се одазвали у оволиком броју. Надам се да ће их догодине бити још више. Хвала и публици, трудићемо се да наредних година будемо још бољи, казао је Стаменковић.

На петом такмичењу у пицигину, чији је покровитељ Коноба “Крушо”, учествовале су и екипе: “Машкаре”, “Пуноглавци”, “Бошко”, “Гомила“, “Смећари”, “853” и “Макc”, изостала је пријављена екипа „Галиоти“, а публика је, осим у егзибицијама у плићаку, уживала у наступу познате дубровачке клапе “Каше”.

Ален Роки је казао да је презадовољан данашњим наступом и да је публика у нашем граду увијек дивна.

-Очекивали смо да ћемо чекати љето за наступ у Херцег Новом, али ево дошли смо раније и драго нам је да учествујемо на „Празнику мимозе“, казао је Роки.

Као што је публика била одушевљена њиховом пјесмом, члановима најнаграђиваније хрватске клапе се толико свидјело такмичење и атмосфера, да су обећали да ће идуће године и они заиграти пицигин у Новом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here