СПОРТСКИ РИБОЛОВ – ДРАГАН ВАСИЉЕВИЋ И КСР „ИГАЛО” ШАМПИОНИ МИМОЗЕ

У акваторијуму бокоторског залива у Баошићићима завршен је 23. Куп Мимозе у спортском риболову. Учествовао је 51 такмичар из 14 клубова са 17 екипа из Црне Горе, као и гости „Аеро Цеље“ из Словеније. 

Куп је одржан у дициплина лов руком из барке, лов штапом из барке и у еколошком риболову, односно по систему „измјери и врати рибу“.

Прво мјесто у дисциплини „туњом (каролом) – лов руком из барке“ освојио је Драго Дујмушић („Пагар“ Тиват) са 4,680 бодова. Други је био Драган Васиљевић („Рибар“ Баошићи) са 3.170, а трећи Иван Дејановић („Делфин“ Будва) са 2.896 бодова.

Најуспјешнији у дисциплини „штапом из барке“ био је Александар Милосављевић („Игало“) са 4.884 бода, испред Тома Цвјетковића („Сипа“ Тиват) са 4.532 и Мирка Медића („Бокешка једра 1999“ Ђеновичи) са 4.390 бодова.

У еколошком риболову златну медаљу освојио је Драган Васиљевић („Рибар“), сребрну Драго Дујмушић („Пагар“), а бронзану Предраг Тасић („Ама“ Костањица).

Екипни побједник овог престижног међународног такмичења је екипа КСР „Игало“ (Александар Милосављевић, Марко Радосављевић, Милош Дашић) са 2 пласманска бода. Друго мјесто освојила је екипа „Рибар“ 1 (Дејан Сијерковић, Марко Вујисић, Милан Лјубић) са 9 пласманских бодова, колико је имала и трећепласирана екипа „Делфин“ 2 (Предраг Дејановић, Дејан Цветковић, Зоран Бељкаш).

Награда за најтежи примерак уловљене рибе припала је Драгу Дујмушићу из „Пагра“.

Побједник Купа Мимозе у појединачној конкуренцији је Драган Васиљевић из друге екипе „Рибара“ Баошић са 6 пласманских бодова друго и треће мјесто припало је такмичарима „Игала“ Александру Милосављевићу и Милошу Дачићу са 10 ,односно 13 пласманских бодова. Драго Дујмушић из тиватског „Пагра“ заузео је 4 мјесто са 17 пласманских бодова, колико је сакупио и Милан Лјубичић из  прве екипе Рибара Баошић

Најуспјешнији страни такмичар био је Мирослав Јурак ( „Аеро“ Цеље) на 14. мјесту, са 32 пласманска бода.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here