ДАНИ БЕОГРАДА У ХЕРЦЕГ НОВОМ – НОЋНА СПЕНЗА И КАБАРЕ

У оквиру манифестације Дани Београда, која је дио Празника мимозе захваљујући Туристичкој организацији Београда као партнеру, предстоји нам Ноћна спенза. Вечерас, 26. фебруара од 19 часова на новској градској пијаци ће се представити Београдски ноћни маркет и „Градске пијаце Београд“.
„Пијаца увече, то је за Херцег Нови можда необично, али за велике градове је већ уходана ствар. Тако да – у суботу од 19 до 22 часа на градској пијаци несвакидашње окупљање гостију из Београда и излагача хране и домаћих производа из нашег града. И поред велике могућности да пада киша, Ноћна спенза ће бити одржана, а очекује вас топла добродошлица“, поручују организатори из ЈУК „Херцег фест“ који су овај догађај припремили заједно са Туристичком организацијом Београда и предузећима „Градске пијаце Београд“ и „Комунало стамбено Херцег Нови“.
Излагачи су: „100% Само воће – домаће воћне ролнице“, „Honey bee good – производи од меда“, „Чарна – природна козметика“, „Кика – уникатни арт декупаж послужавници“, „Ајвар с југа – домаћи ајвар и слатко“. Придружиће им се и неки већ познати и неки нови учесници сајмова и базара у нашем граду. Дегустацију локалних делиција приредиће жене Баошића окупљене у Удружењу „Фешта“, а вруће приганице Удружење жена „Мала сирена“ из Баошића. За добар штимунг задужен је ДЈ Бркати, који је чест извођач на манифестацији Београдски ноћни маркет.

Други програм у оквиру Дана Београда је камерна кабаретска представа „Водич кроз српски менталитет“, урађена према књизи Мома Капора, по драмском тексту који је приредила глумица Вјера Мујовић. Представа која за циљ има његовање боемског духа Скадарлије ће бити изведена 28. фебруара од 20 часова у Градској кафани.
„Ова представа на најбољи начин објашњава српски народ и начин живота кроз ироничан и духовит глас о томе шта Срби воле а шта не воле, коме се диве а кога презиру, шта воле да једу и шта пију, како проводе своје слободно време, о чему сањају и у шта верују“, кажу из Туристичке организације Града Београда и додају да ће се у програму који представља носталгичан поглед на Београд пронаћи гости из цијелог региона.
Улазнице по цијени од 10 еура можете купити у Градској кафани, а за резервације и више информација можете позвати број: 068 005 111.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here