ЈАВНИ ЧАС ПОСВЕЋЕН МИМОЗИ У ОШ „ДАШО ПАВИЧИЋ“

У част мимози, у ОШ „Дашо Павичић“ одржан је јавни час. Била је то прилика да кроз ликовне радове и маскирану свечаност, млађи ђаци и њихови наставници покажу да су дио Празника мимозе и да градске феште и манифестације живе и у школама.

„Ако си цвијет, буди мимоза“ рецитација је којом су двије ученице започеле јавни час, а онда је кренула и маскирна поворка, потом и права дјечија журка са више од 70 учесника. Циљ је, како истиче једна од организаторки часа, учитељица Наташа Беко, показати да актуелна дешавања у граду, имају подршку и у школским активностима.

– Колегиница Марија Штурановић и ја, а придружиле су нам се и колеге из трећих и петих разреда, одлучиле смо да организујемо јавни час и Празник мимозе обиљежимо и у школи. То смо урадили кроз ликовне радове ученика који су цртали на ту тему. Све што је изложено је креација наше дјеце коју смо у кратком времену успјели да сакупимо. Сваке године се обиљежава Празник мимозе у школи, а ове смо припремили, уз ликовне радове и маскирану поворку дјеце.

Ученици су аплаузом поздравили улазак у салу доскорашњег педагога Недјељку Неђу Станојловић, која је истакла да са задовољство сваки пут долази у своју школу и ужива у дружењу са дјецом.

– Аплауз ме је изненадуио, али прија, морам признати. Драго ми је да ме је директорица позвала и увијек ћу се радо одазвати сваком лијепом дешавању у овој школи. Радују ме дјечица која ишчекују и то је потврда да оваквих дешавања треба да буде и убудуће. Јавни час је обавеза наставника и осталих који га припремају, а сам назив каже да је доступан и да је добродошао било ко, казала је Станојловић.

Ученички радови и наредних дана красиће просторије школе на Топлој, а и у наредном периоду планирају сличне активности.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here