ОДГОЂЕНО РОЧИШТЕ ЗА ОТВАРАЊЕ СТЕЧАЈА У КОМПАНИЈИ МЕЉИНЕ КОМПЛЕКС

Рочиште које је јуче требало да буде одржано по предлогу Општине Херцег Нови да се у компанији Мељине комплекс отвори стечај је одгођено, јер још није прикупљена документација на основу које би привремени стечајни управник Милош Поповић требало да припреми финансијски извјештај.

Из Општине траже да суд упути захтјев Специјалном државном тужилаштву да им омогући копирање дијела документације који је у њиховом посједу, а судија Драган Вучевић је казао да су нешто од документације прибавили из претходних поступака, имајући у виду да је више пута до сада било покушаја да се и у ову компанију бизнисмена Душка Кнежевића уведе стечај, преноси Побједа.

Подсјећамо, Општина је у октобру покренула поступак увођења стечаја у Мељине комплекс збод дуга од око 850 000 еура са доспјелим каматама по основу пореза на непокретност. Ово је друго одгађање рочишта а претходно је било заказано за 25. новембар. Ранијих година је три пута увођен па поништаван стечај у тој компанији.

Мељине комплекс је компанија која је управљала болницом Мељине, у коју је стечај уведен у августу 2019. године. Како је раније за РТХН казао предсједник Општине Стеван Катић циљ је да се обједини стечај у комплетној установи а држава могла на лакши начин, ако то буде рјешење, да поврати имовину.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here