СА ПРОТЕСТА ПОРУЧЕНО: ДФ НЕЋЕ ПРИСТАТИ НА ПЛАНОВЕ ДА СЕ ВРАТИ ДПС

Грађани предвођени представницима Демократског фронта, вечерас су се протестном шетњом и једночасовном блокадом магистрале у Зеленици, придружили осталима у још 16 црногорских општина обједињених под називом „Блокадом против издаје“. Жеља је, како истичу, на овај начин указати на издају изборне воље грађана исказане на парламентарним изборима 30. августа 2020. године и незадовољство због најновијих политичких дешавања у држави.

Иван Отовић из Нове српске демократије је казао да је за протест одабрана Зеленика, јер када је изгласан сраман Закон о слободи вјероисповјести, ту су грађани, међу првима у Црној Гори организовали блокаде.

– Вођени примјером чојства и јунаштва, ми смо одлучили да прва активност „Блокадом против издаје“ на подручју општине Херцег Нови буде у Зеленици. Захвалио би нашим суграђанима, активистима, симпатизерима, функционерима НСД, ДФ и свима који су вечерас са нама што су спремни да јавно кажу – не издаји изборне воље, не прекрајању онога што је постигнуто 30. августа. Захваљујем им и што су истрајни у томе да градимо бољу Црну Гору, гдје ћемо сви имати једнака права. Пред нама је тежак пут, али из Херцег Новог и из свих осталих градова смо вечерас послали јасну поруку – ДФ неће пристати на планове оних што су до јуче били са нама у коалицији, а то је да врате ДПС!, истакао је Отовић.

Сматра да имају добру сарадњу са коалционим партнерима у нашој општини.

– Ово не треба да буду само уско партијски односи, већ сви заједно треба да изађемо и покажемо солидарност и спремност да заједно бранимо оно што смо успјели 30. августа. Вјерујем да су блокаде вечерас послале јасну поруку – ово је само почетак!, закључио је Отовић.

Божо Укропина, предсједник ОО Нова српска демократија, истиче да оваква дешавања на државном нивоу нису очекивали, те да све може стати под тешку, али праву ријеч за оно што се спрема, а то је издаја.

– Почели су одмах послије 30. августа формирањем такозване експертске владе која је учинила све оно што није требала да ради, није се бавила оним чиме је требало и на крају се међу собом посвађала. Народ који је гласао за промјене и који је послије 30. августа желио да дише слободно и пође путем напретка и развоја, што је основа у сваком нормалном друштву, осјећа се преварено, збуњено и издато. Ово је упозорење док још постоји шанса за преговоре, да се парламентарна већина успије консолидовати и договорити око заједничког наступа. Ако не, онда да се припремимо за изборе јер је то најпоштеније, вратити мандат народу да се не деси нешто што се у Црној Гори никада не прашта, а то је издаја. Ми смо људи који баштине ту традицију. Издаја је тешка ријеч али је права за оно што се спрема и оно што је неко наумио.

На питање да ли ће бити још блокада, Укропина одговара да ће даље активности бити  на нивоу ДФ.

– Желио бих да не пође у том правцу већ да дође до договора. Ако пође у овом правцу који не желимо, онда ћемо са колегама из бивше опозиције направити заједничке протесте како у градовима Црне Горе тако и блокадом путева и даљих акција. Ово не може проћи неопажено. Дешава се заиста нешто турбулентно и ружно и бојим се да ћемо трпити последице у наредном периоду. Ми заиста желимо да ова земља крене напријед, са највише мандата смо били опозиција у опозицији. И овог пута нудимо руку свима, бојим се да то неки не схватају или имају лоше намјере, казао је Укропина.

Скуп су обезбјеђивали и сходно Закону о унутрашњим пословима, снимали  службеници Центра безбједности Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here