КИНЕСКИ ЦЕНТРАЛНИ ДОКУМЕНТ БРОЈ 1 ОБЕЋАВА РЕВИТАЛИЗАЦИЈУ СЕЛА

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co. Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Kине.

Кина је у уторак објавила „Централни документ број 1“ за 2022. годину, позивајући на континуирану „свеобухватну промоцију ревитализације села“.

Као прва изјава о политици коју централне власти објављују сваке године, документ се сматра индикатором приоритета политике и даје приоритет раду на пољопривреди, сеоским подручјима и пољопривредницима 19 узастопних година од 2004. године.

Влада ће обезбједити стабилну и растућу пољопривредну производњу, растуће приходе пољопривредницима и мир у руралним подручјима, наводи се у документу.

Креатори политике поставили су циљ производње житарица за 2022. на 650 милиона тона, исто као и прошле године.

Производња житарица у Кини достигла је рекордних 682,85 милиона тона 2021. године, према статистичком бироу земље, премашивши 650 милиона тона током седам узастопних година.

У документу се наглашава да неће бити масовног повратка у сиромаштво, с обзиром да је земља постигла циљ да елиминише екстремно сиромаштво крајем 2020. године.

Е-трговина, туризам и логистика се такође помињу у документу ради промовисања развоја руралних подручја. „Централни документ бр. 1“ за 2022. заснован је на резултатима годишње централне конференције о раду на селу одржане прошлог децембра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here