ПОЧЕО ПРВИ КРУГ ПРОГРАМА ОБУКЕ ЗА ПРЕДУЗЕТНИЦЕ  

Општина Херцег Нови,  на основу партнерства са Владом Велике Британије и уз подршку других домаћих и иностраних организација, реализује први круг Програма обуке за предузетнице,  у хотелу Лазуре у Мељинама.

Према ријечима савјетнице за предузетништво у Општини Херцег Нови Дарије Банићевић, обука је цикличан, емпиријски процес учења на основу   претходно стечених знања:

– Полазнице  ће кроз вјежбе са својим тимовима у наредних пет дана, радити на рјешавању проблема у  бизнису. Програм ће бити у реализован у више сегмената, казала је Банићевић.

 Она подсјећа, да су се по завршетку првог јавног позива, пријавиле 23 жене, док их је само 12 испуњавало основни услов,  да су биле пријављене два мјесеца на бироу.

– Након консултација са нашим партнерима, донијели смо рјешење да продужимо конкурс још пет дана. Конкурс је  јуче отворен и трајаће до петка, 25. фебруара.  У овом позиву је промијењен главни услов, тако да не морају бити пријављене два мјесеца на Заводу на запошљавање, већ коначни датум њихове пријаве продужен је до 21. фебруара, чиме ће имати прилику да уђу у други круг Програма обуке за предузетнице, објаснила је Банићевић.

Комисија ће на основу њихових  бизнис-планова, које ће доставити, те повратних информација и оцјене тренера, који су водили обуку, донијети одлуку које су  учеснице најуспјешније и њима ће бити додијељена одређена средства из фонда овог програма.   

–Након тога, направићемо паузу, седам дана да добијемо остале пријаве у другом јавном позиву и од 7. марта почиње  други циклус обуке. Када се све заврши, комисија ће одредити  успјешне предузетнице, напомиње  Дарија Банићевић.

Док предузетнице буду покретале бизнис  Општина Херцег Нови и цијели пројектни тим ће им бити на располагању за све потребне информације.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here