ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ МАРИНЕ СТАНИШИЋ “БОКЕШКА БРОЈАНИЦА”

Промоција књиге Марине Станишић “Бокешка бројаница” у оквиру 53. Празника мимозе биће одржана у Градској кафани у сриједу, 23. фебруара 2022. године у 18 часова.

Новљанка Марина Станишић, дипломирани филолог, објавила је књигу прича “Бокешка бројаница”, нови списатељски ђир кроз вријеме и градске сторије о љубави, запис о стаменој бокешкој жени која је “стуб фамилије“.

Станишић је, због великог интересовања, приредила и допуњено, луксузно опремљено репринт издање изузетно успјшне књиге “Гулозеце из бокешког кувара I”.

Оба наслова одговарају духу Празника мимозе, духу Новог и лијепим новским традицијама. Промоција је по замисли ауторке договорена у Градској кафани, а замишљена као стара чајанка у Новом.

Осим ауторке, о књигама ће говорити Милина Ковачевић, као представница НВУ Руке („Гулозеце из бокешког кувара“) и Витка Вујновић, новинарка („Бокешка бројаница“). У вријеме када су били редовни и уобичајени поподневни сусрети Новљана и Новљанки вратиће нас музичке нумере које ће изводити Батрић Бато Контић и костимирани плесни пар Бјанка и Лукас.

Планирана је дегустација чувених бокешких торти – и Новске и Перашке, које ће припремити ауторка, а уз њих скоро заборављени домаћи вишњак.

Како приличи Празнику мимозе, промоција ће уз мало носталгије донијети неспорно много љепоте неких прошлих времена, а да не говоримо о слатким залогајима којима се лако стиже до сваког људског срца.

Марина Станишић, дипломирана је филолошкиња (енглески и италијански језик). До сада је објавила двије књиге – “Гулозеце из бокешког кувара И” и “Херцегновски рјечник романизама”. Стални је учесник стађунских фешти НВУ Руке, придружује се хуманитарним акцијама, организовала је покладске вечери, представник је НВО Бокешка гулозеца.

Промоција ће бити организована уз поштовање важећих мјера донесених у циљу сузбијања пандемије KОВИД – 19.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here