„ВЕСЕЛЕ МИМОЗЕ“ И „ШТРУМФЕТА“ ПОБЈЕДНИЧКЕ МАСКЕ ДЈЕЧИЈЕГ МАСКЕНБАЛА

Дјечији  маскенбал који се одржава у оквиру 53. Празника мимозе у Институту „Др Симо Милошевић“  изазвао је велико интересовање. Преко 300 малишана учествовало је само у првом дијелу маскенбала за узраст од три до шест година.

Уз музику, плес и аниматоре атмосфера је била права карневалска. Маште није недостајало малишанима и њиховим родитељима па су кроз салу продефиловали супер хероји, принцезе, јагодице, мимозице, фештађуни, облачићи, штрумфови, рониоци, ледене фигуре…Уз помоћ старијих било је подсјећања и на „ћира“ који је некада саобраћао кроз Херцег Нови, а малишани су кроз данашње дружење пожељели и да протјерају корона вирус, који је свима отежао живот у посљедње двије године. Најмлађи учесници били су гости из Никшића који су дошли у пратњи баке и маме. Трочланом жирију који су чинили Биљана Белушевић (Херцег Фест), Катица Радошевић (Пицерија Бока) и Јасна Кусовац (представник родитеља) није било лако да изаберу по три најбоље појединачне и групне маске.

Ипак у одлучивању, пресудну улогу је имала чињеница колико су дјеца била маштовита у креирању маске. Нијансе су пресудиле па је прво мјесто међу групним маскама освијила под називом „Веселе мимозе“, друго „Фештађуни“ а треће „Ковид“ . У категорији појединачних маски најуспјешнија је била „Штрумфета“, друго мјесто освојила је маска „Шпагете“ а треће „Ронилац“. Специјалну награду добила је маска „Облак“. Награде побједницима је уручио представник ЦКБ Горан Гојковић, а за све учеснике организатори и спонзори су обезбиједили поклон пакетиће.

Катица  Радошевић је истакла да је задовољна одзивом.

-Посао је био изузетно тежак јер је учествовало 330 малишана а маске су биле заиста сјајне, казала је она.

У току је маскенбал за дјецу старију од шест година.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here