ХИЉАДЕ ПОСЈЕТИЛАЦА НА ФЕШТИ ОД МИМОЗЕ, РИБЕ И ВИНА 53. ПРАЗНИКА МИМОЗЕ

Фешта од мимозе, рибе и вина 53. Празника мимозе данас је на херцегновску ривијеру привукла хиљаде посјетилаца, процјене су организатора.

Бројни домаћи и страни гости уживали су у прелијепом дану, дегустирали рибу и приганице које су припремиле домаћице са ривијере, као и вино и пиво које су обезбиједили традиционални спонзори фестивала, компаније „Плантаже 13. јул“ и „Никшићко пиво – пивара Требјеса“. На више мјеста дуж ривијере традиционално су дариване мимозе. Доброј атмосфери и расположењу доприносили су клапа „Стари капетан“ која је наступала испред МЗ Баошићи, Ненад Кнежевић Кнез на платоу Дома културе Ђеновићи, а први пут на фешти је био и дјечији хор „Цвркутићи“ . Они су пјесмама о Херцег Новом и мимози на најљепши начин обојили данашњи дан.

Ако се по почетку Празник познаје, вјерујем да ће наш фестивал бити успјешан, казала је за Медиабиро директорица ЈУК „Херцег-фест“ Гордана Поробић Крцуновић.

Она се осврнула на синоћни концерт Неде Украден, који је, како је казала, окупио велики број посјетилаца и премашио сва очекивања.

“Трг Николе Ђурковића је био препун, као што је и данас Фешта окупила такође велики број љубитеља ове манифестације која траје од самог оснивања Празника мимозе. Вечерас нас очекује велики маскенбал гдје ће госте забављати Горан Каран и Лапсус бенд”, казала је она.

Предсједник Мјесне заједнице Баошићи, Ђуро Цвјетковић, казао је да је Празник мимозе традиција и дух Баошића и херцегновске ривијере, као и цијеле Црне Горе.

“Овај Празник ће оставити добар утисак, с обзиром да га нисмо имали од 2020. године због епидемилошке ситуације. Срећни смо и задовољни, и могу рећи да нисмо очекивали оволику посјећеност. Наставићемо да његујемо Празник мимозе, како бисмо традицију пренијели и на будућа покољења”, казао је он.

53. Празник мимозе у Херцег Новом трајаће до половине марта, а припремљено је преко 40 забавних, културних и спортских програма.

Комплетан програм можете преузети овдје:https://hercegnovi.me/downloads/Mimoza53.pdf

Генерални покровитељ Празника мимозе је Општина Херцег Нови, организатор Јавна установа културе „Херцег-фест“, а покровитељ Туристичка организација Херцег Нови.

Спонзори фестивала су: Портонови, Институт Игало, Никшићко пиво – пивара Требјеса, Плантаже 13. јул, Витинка, Blue line, Градска кафана, Крушо д.о.о, ЦКБ, Swisslion, Туристичка организација Града Београда, Вериге 65, Кантина 65 и Atera business suites. Главни медијски спонзор је Радио-телевизија Херцег Нови, а медијски спонзори: РТЦГ, Прва, Радио Јадран, Радио Тиват, Дан, Hercegnovi.cool, Travel Montenegro и РТВ Никшић.

Са Феште од мимозе, рибе и вина опширније прочитајте и на:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here