ОТВОРЕН 53. ПРАЗНИК – МИМОЗА ОВЕ ГОДИНЕ ПОБИЈЕДИЛА ПАНДЕМИЈУ!

Светковина жутом цвијету у част и званично је почела у Херцег Новом, свечаним отварањем 53. Празника мимозе на Тргу Николе Ђурковића. Претходно је улицама града прошла поворка Градске музике Херцег Нови, Мјесне музике Ђеновић, мажоретки, тромбоњера…https://rthn.co.me/ulicama-herceg-novog-prosla-svecana-povorka-53-praznika-mimoze/

Празник мимозе одржао је континуитет, сачувао аутентичност и везе које трају већ пет деценија, поручио је на отварању Празника предсједник Општине Стеван Катић и подсјетио како смо лани садили мимозу, да бисмо је овог фебруара поново брали, славећи пријатељство, љубав и љепоту.

– Истина је да је епидемиолошка ситуација и у протеклом периоду била неизвјесна, али ми смо 53. Празник мимозе планирали са оптимизмом и показало се да је то била добра одлука – казао је он.

Новљане и госте очекује више од 40 програма који ће трајати до половине марта, а Катић је увјерен да ће се међу њима наћи нешто занимљиво за свачији укус.

– Видјећемо се сјутра на Фешти, а потом на маскенбалима и концертима, културним и спортским програмима, на Пицигину, Трци карића, дружићемо се са гостима из словеначког Новог Места, руског Санкт Петербурга, Београда и турског града Једрене – пручио је он, уз захвалност свима који су учествовали у припреми Празника и који ће бринути о његовој успјешној реализацији, бројним спонзорима, партнерима и медијским покровитељима.

Предсједник Општине упутио је ријечи захвалности и бројним гостима из региона, који деценијама остају вјерни Херцег Новом и фестивалу у част жутог цвијета.

– Пред нама је мјесец дана забаве, плеса, дружења са пријатељима који долазе из региона и Европе. Херцег Нови ће током 53. Празника мимозе бити центар добре енергије, казао је предсједник Катић.

„Моје скале“ и „Кога то волим у Херцег Новом“ пјесме су које су за почетак мини концерта бирали чланови групе „Маре“, у којој су професори Музичке школе из нашег града. Једно је сигурно, и мјештани и гости вечерас уживају и ишчекују концерт Неде Украден.

Велика фешта од мимозе, рибе и вина биће одржана сутра дуж новске ривијере, поворка креће из Кумбора, а централна свечаност је на платоу испред МЗ Баошићи у 11:00 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here