УЛИЦАМА ХЕРЦЕГ НОВОГ ПРОШЛА СВЕЧАНА ПОВОРКА 53. ПРАЗНИКА МИМОЗЕ

Пуцњи тромбоњера па први тактови добоша Градске музике Херцег Нови и Мјесне музике Ђеновић, означили су да је вријеме да свечана поворка крене из Игала ка центру града гдје ће, на Тргу Николе Ђурковића, бити отворен 53. Празник мимозе.

Мажоретке, мимоза кловнови, извиђачи, мјештани и гости кренули су заједно да пронесу мимозу улицама града и означе да је почело вријеме фешти и маскенбала!

У свечаној поворци су предсједник Општине Стеван Катић, председник Скупштине Иван Отовић, потпредсједници, одборници и други представници локалне самоуправе, конзул Републике Србије у Херцег Новом Зоран Дојчиновић, министар савјетник у амбасади Србије Мићо Роговић.

Фебруар је увијек посебан у Херцег Новом у којем тада, упркос зими цвијетају мимозе. И још је значајнији ове године јер смо опет окупљени, радујемо се свима онима који су стигли у наш град, скидамо полако окове онога што нас је стискало од марта 2020. када нас је, до тада непознати вирус, прекинуо, отуђио, затворио……

Свечано отварање планирано је у 20:00 сати на Тргу Николе Ђурковића, а у 21:00 сат почиње концерт Неде Украден.

Добро дошли на 53. Празник мимозе!

1 COMMENT

  1. […] Светковина жутом цвијету у част и званично је почела у Херцег Новом, свечаним отварањем 53. Празника мимозе на Тргу Николе Ђурковића. Претходно је улицама града прошла поворка Градске музике Херцег Нови, Мјесне музике Ђеновић, мажоретки, тромбоњера…https://rthn.co.me/ulicama-herceg-novog-prosla-svecana-povorka-53-praznika-mimoze/ […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here