ОТВОРЕН САЛОН ВИНА У ХОТЕЛУ ЛАЗУРЕ

У оквиру Празника мимозе данас је у хотелу Лазуре у Мељинама отворен 3. Салон вина, који је окупио 40 излагача из региона и Европе.

Јединствена смотра изабраних винарија привукла је пажњу познавалаца и љубитеља вина, као и компанија из области хотелијерства и угоститељства. Салон је отворио предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић.

-Драго ми је што се Салон трећи пут одржава у прелијепом амбијенту хотела Лазуре. Имали смо у току претходне 53 године на Празнику мимозе салоне вина и драго ми је што су господин Уљаревић и хотел Лазуре препознали значај овакве манифестације. Надамо се да се Салон више никада неће прекидати и да ће постати традиција у оквиру Празника мимозе, поручио је Катић.

Организатори Салона вина су хотел Лазуре и „Compania de Vinos Mne“, у сарадњи са Општином Херцег Нови, а на овом јединственом догађају најбоља вина представљају реномирани излагачи из Француске, Италије, Хрватске, Србије, БИХ, Македоније и Црне Горе.

Присутнима је у име хотела Лазуре добродошлицу пожелио генерални менаџер Бранко Путник. Како је казао, пандемија је прошле године омела одржавање ове манифестације, али то је само повећало ишчекивања и жељу са којом ове године отварају треће издање Салона.

-Пред нама су два дана чистог уживања гдје ћете пробати најбоља вина из регије и многих земаља Европе. Цитираћу Ремарка и открити вам тајну да су ова вина цијеђено сунце, које не иде директно у желудац већ се скупља иза очију и мијења поглед на свијет, казао је Путник.

У име „Compania de Vinos Mne“ обратио се директор Жељко Уљаревић, истичући да су винари једва чекали да се одазову догађају, као и посјетиоци. Он се захвалио хотелу Лазуре на партнерству, а Општини Херцег Нови што је препознала значај овог догађаја.

-Салон привуче много људи и гостију из региона и свијета, да препозају Празник мимозе са добром чашом вина. Све се уклопило и данас отварамо и овај фестивал вина и Празник, рекао је Уљаревић и пожелио присутнима да уживају у вину и Мимози.

Сајам вина ће бити отворен данас и сјутра од 13:00 до 20:00 часова, а посебан вински мени припремљен је за Винско вече 19. фебруара.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here