ПРИЈАВЕ ЗА ИЗБОРЕ ПОСЛАНИКА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДО 12. МАРТА

Изборе за посланике Народне скупштине Републике Србије, предсједник Александар Вучић заказао је за 3. април 2022. године.

Генерални конзулат Републике Србије у Херцег Новом обавјештава држављане Републике Србије са пребивалиштем у Републици Србији и боравком у Црној Гори, на територији општина Херцег Нови, Котор, Тиват и Будва, који поседују важеће личне документе Републике Србије— пасош, личну карту или возачку дозволу, да имају право да на изборима, расписаним за 3. април 2022. године, гласају у Црној Гори, уколико најкасније до 12. марта 2022. године, у Генералном конзулату Републике Србије у Херцег Новом пријаве чињеницу да желе да гласају у иностранству.

Бирачко мјесто у Генералном конзулату Републике Србије у Херцег Новом биће отворено уколико се за гласање пријави довољан број бирача.

Лица која се до наведеног датума не пријаве, неће бити у могућности да гласају у Црној Гори, већ ћe бирачко право моћи да искористе само у Републици Србији, у мјесту у ком су уписани у Јединствени бирачки списак (гдје имају пребивалиште).

Такође, обавештавају се бирачи да увид у јединствени бирачки списак могу обавити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе уношењем податка о јединственом матичном броју грађана и регистарском броју личне карте, односно пасоша.

За додатне информације заинтересована лица се могу обратити Генералном конзулату Републике Србије у Херцег Новом, Трг Херцега Стјепана 15 (Белависта), лично, на бројеве телефона 031/350-340 031/350-320 или на мејл адресу gkh.novi@mfa.rs.

Информације су доступне и на сајту Генералног конзулата – www.hercegnovi.mfa.gov.rs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here