ТОМАС БАХ ЧЕСТИТАО КМГ-У НА ЈЕДИНСТВЕНОМ ПРЕНОСУ ЗОИ; НАГРАДА ЗА ПРЕДСЕДНИКА КМГ-А ШЕН ХАИСИЈУНГА

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co. Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Kине.

Предсједник Међународног олимпијског комитета (МОК) Томас Бах честитао је Кинеској медијској групи (КМГ) на доприносу датом успјешном преносу Зимских олимпијских игара (ЗОИ) у Пекингу 2022. године, објављено је на званичном сајту МОК-а.

На састанку са предсједником КМГ-а Шен Хаисијунгом, предсједник Бах је истакао невиђене бројке публике које је емитер који држи права, успио да постигне, са више од пола милијарде људи који су већвидјели извјештавање о ЗОИ-у на КМГ-овој CCTV мрежи до 10. фебруара, односно за период краћи од недељу.

До петка (11. фебруара), 2,05 милијарди сати извјештавања о ЗОИ-у је било погледано на ТВ-у у Кини, што је за 15 одсто више од садржаја погледаног током цјелокупног трајања игара у Пјонгчангу 2018. и Сочију 2014. заједно.

Као признање за ова достигнуа и дугогодишње партнерство КМГ-а, предсједник Бах је такође додијелио Шену трофеј предсједника МОК-а. Ријеч је о савременој скулптури коју је креирао Александар Кривошејев под називом „Небо је граница“. Скулптура симболизује спортисту који је освојио златну медаљу.

МОК и КМГ су недавно продужили партнерство до 2032. године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here