КРШИЋ И НИКОЛАЈЕВИЋ: ХЕРЦЕГ НОВИ ИЗНОВА ОДУШЕВЉАВА

Љубитељи класичне музике синоћ су имали прилику да уживају у концерту клавирског дуа Весна Кршић и Снежана Николајевић, у оквиру 38. Међународног фестивала Дани музике.

Весна Кршић, музички теоретичар и пијаниста и Снежана Николајевић, музиколог и пијаниста, наступају као клавирски дуо од 1969. године. На импозантном репертоару дуа налазе се дјела у широком временском и стилском распону, од раног барока до савремених аутора.

Према ријечима Снежане Николајевић атмосфера, љубазност, ефикасност, све што мора да прати један фестивал су на високом нивоу, а Херцег Нови је изнова одушевљава.

-Град је диван, овдје сам долазила када су почињали Дани музике и била сам дио тима који је радио хронике за радио Подгорицу и то сам пратила неколико година. Овдје ми је увијек било врло пријатно и презадовољна сам што сам након дуго година опет у Херцег Новом, рекла је Николајевић.

Када је репертоар у питању, у плану je нови програм који ће бити инспирисан фолклором.

-То су дјела из периода романтизма и 20. вијека. Имаћемо и неколико концерата у оквиру промоције монографије о истакнутом српском композитору Зорану Христићу, инфорише Николајевић.

Весна Кршић је истакла да је изузетно поносна на 53 године заједничког рада.

-Одлично се слажемо, зато и свирамо заједно. Другарице смо од првог разреда ниже музичке школе. Међу нама нема ривалитета, нема жеље за надмоћи, а музика, нарочито камерна, јесте један вид дружења, заједничко свирање доноси специјалан штимунг и уживање, закључила је Кршић.

Програм фестивала 38. Дани музике биће настављен сутра, 16. фебруара, у Дворани парк у 19 сати, хуманитарним концертом награђиваних ученика Музичке школе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here