УГОВОР О ИЗГРАДЊИ КИШНЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ У НЕМИЛОЈ

Уговор  о извођењу радова на изради уличне кишне канализације на подручју Немиле потписан је недавно између Општине  и понуђача фирме „Задужбина“, са сједиштем у Херцег Новом.

Вриједност јавне набавке процијењена је на 20.380 еура са  ПДВ-ом.

Рок завршетка радова је 30 календарских дана од дана увођења у посао. Извођач има право на продужење уговореног рока за извођење радова у случају ванредних догађаја, који се нису могли предвидјети у вријеме закључења уговора…
Ако извођач без кривице  наручиоца  (Општине Херцег Нови) не заврши радове на објекту у уговореном року, дужан је наручиоцу платити на име предвиђене казне један промил од цијене свих радова за сваки дан прекорачења рока завршетка објекта. Висина уговорене казне не може прећи пет одсто од уговорене цијене радова. У случају плаћања уговорене казне (пенала) не ослобађа извођача обавеза  да у цјелости заврши радове на изради уличне кишне канализације и отвореног кишног канала у Немилој. Ако настане штета због прекорачења уговореног рока завршетка радова у износу, већем од уговорених и обрачунатих пенала – казне, тада је извођач дужан да плати наручиоцу, поред уговорене  казне (пенале) и накнаду штете.

Извођач је дужан да на градилишту предузме мјере ради обезбјеђења сигурности изведених радова, сусједних објеката, опреме, инсталација, радника, околине и имовине и непосредно је одговоран надокнадити све штете, које извођењем уговорених радова причини трећим лицима и имовини. Трошкове мјера заштите сноси извођач.

Уговор  о извођењу радова на изради уличне кишне канализације и отвореног кишног канала у Немилој потписали су, у име наручиоца предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић и извршни директор извођача „Задужбина“ доо Саво Моровић.

фото: илустрација              

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here