„У ЧЕТИРИ ОКА“ СА МАРКОМ БАТОМ ЦАРЕВИЋЕМ

Градоначелник Будве Марко Бато Царевић, гостовао је у емисији „У четири ока” РТХН уреднице Нине Алорић, и том приликом одговорио на низ актуелних питања везаних за политичку ситуацију у Будви и Црној Гори.

Коментаришући политичку кризу у Црној Гори истакао је да би као грађанин волио, да је Влада трајала у пуном мандату јер је добро радила и показала капацитет и квалитет.

-Познато ми је и унапријед сам знао да ће бити велики проблем јер се ради о људима који нису из те сфере. Онај који је замислио да формира власт у Црној Гори и да Црна Гора буде модерна држава без српског народа, тај је погријешио. Нажалост, на самом старту наш носилац листе је потписао коалициони споразум са колегама из Демократа и ГП УРА, а видимо како је та љубав завршена и то је оно што ме подсјећа на Будву. И све што се дешава, то је због тврдог и непокорног борца за одбрану СПЦ и српског народа, а то се финансира од стране одређених структура и зато се кидише на оне који бране српски народ и Српску православну цркву. Мислим да је ово за наук свима и да се без српског народа у Црној Гори не може имати стабилна и модерна држава. Српски народ је конститутивни народ, казао је Царевић и истакао да жали што Влада није ништа урадила и што се није десио попис.

Када је ријеч о ситуацији у Будви, како је казао, да ће допринос да се то питање на локалном нивоу ријеши.

-Невјероватно је да је онолико тешких ријечи речено, а опет се морамо сутра договарати, и зато треба одмах да сједнемо да се договарамо. Кажу срушени су мостови али ћемо градити опет, а зар има потребе да се руше мостови. Управо логика да је све дозвољено је лоша по наше грађане и обија се о њихову главу. Никоме не пада на памет од чега ће људи да живе, само се о фотељама прича. Чим неко крене да губи фотељу, настаје проблем, казао је градоначелник Царевић.

У емисији „У четири ока“ говорио је и проблемима и последицама неусвајања буџета у Општини Будва, актуелној теми везаној за Кримовицу и бројним другим актуелностима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here