КОНЦЕРТ ДАРЈЕ САМОФАЛОВЕ НА 38. “ДАНИМА МУЗИКЕ”

Други концерт другог дијела фестивала „Дани музике“, који је одгођен због Дана жалости у Херцег Новом, биће одржан вечерас (недеља, 13. фебруар) у 19:00 сати у Музичкој школи Херцег Нови.

У оквиру сегмента “Подијум младих умјетника”, публици ће се представити пијанисткиња Дарја Самофалова. На репертоару су дјела свјетски познатих композитора Александра Скрjабина, Мориса Равела, Клода Дебисија и Сергеја Прокофјева.

Дарја Самофалова је рођена 1994. године у Београду. По завршетку Школе за основно музичко образовање „Петар други Петровић-Нјегош“ у Бару, на одсјецима клавира и виолинe, са 13 година је уписала Средњу музичку школу за таленте „Андре Навара“ у Подгорици, у класи мр Маје Басараб.
Послије завршеног трећег разреда средње школе, 2010. године уписала је Факултет музичке уметности у Београду, гдје је студирала у класи проф. Нинослава Живковића и проф. Наташе Митровић. Мастер студије је завршила са најбољим постигнутим успјехом, 2015. године, а наредне, 2016. и специјалистичке студије у класи проф. Наташе Митровић. Током 2018. године наставила је студије у Москви на Руској музичкој академији „Гнесин“ у класи професора Сергеја Јевгењевича Сенкова, гдје је с изванредним успјехом завршила докторске студије, у јуну 2020.

Дарја Самофалова је добитница многобројних награда на државним и међународним такмичењима, а успјешно је наступала у Русији, Италији, Албанији, Црној Гори и Србији.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here