КОМУНАЛНО СТАМБЕНО: УРЕЂЕЊЕ ЈАВНИХ ПОВРШИНА, САНАЦИЈА РАСВЈЕТЕ И МОБИЛИЈАРА

Запослени у   Kомунално – стамбеном предузећа настављају са уређивањем градских улица, кошењима у насељима, уређењем јавне расвјете, шеталишта и ривијере.

Према ријечима директора Комунално – стамбеног предузећа Херцег Нови Бориса Сеферовића, радници отклањају посљедице од јаког вјетра претходних дана:

– Имали смо неколико интервенција, везано за уклањање сломљених грана. Једна од њих је код споменика Безметковић, па су на кратко прекинули саобраћај Манастирском улицом док нису помоћу ауто-корпе уклонили гране. Такође, су интервенисали  у Ратишевини, а преостаје и да уклоне сломљени бор у насељу Шипак, навео је Сеферовић.

Запослени у Сектору за одржавање локалних путева  након постављања сигурносне ограде уз степениште од Шиштета ка Гомили обављају фарбање ограде. Радове на огради су извели мајстори из браварског одјељења Комунално – стамбеног предузећа.

Обавили су кошење у насељу Топла, изнад магистралног пута, у Улици браће Грбића и пут изнад зграде фирме “Рамарекс”.

 У току су активности за замјени  старих огласних табли на подручју општине.

Обављено је санирање и фарбање урбаног мобилијара у приобалном дијелу Баошића, поред Рибарске задруге.

Запослени у Сектору за одржавање јавне расвјете  су по пријави грађана у оквиру Система 48 поправили  расвјету  у  Улици Сава Бајковића.  Пребачена је линија јавне расвјете у насељу Топла 3,  са два дрвена на бетонске стубове, а поправљенe су и свјетиљке.     

Запослени у Сектору за одржавање зеленила  предузећа завршили су окопавање и пљевљење зелених површина на скверу  у  Улици Браће Гракалића у близини апартманског насеља Енергопројекта на Савини.  Обавили су орезивање олеандера и кактуса, са сакупљањем, на поптпорном зиду у близу тврђаве Цитадела.

Иначе, су ангажовани на  орезивању и   сакупљању зеленог отпада на Шеталишту Пет  Даница на потезу од Мељина ка Цитадели.

фото: komunalnostambeno.me

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here