УСКОРО САНАЦИЈА ЗГРАДЕ МЗ МЕЉИНЕ

Зграда у којој се налазе просторије Мјесне заједнице Мељине, изграђена од самодоприноса грађана 1979. године, данас је у руинираном стању. Надлежни у овој МЗ, међутим, планирају реконструкцију, адаптацију и евентуалну доградњу, а предлог за идејно рјешење већ је упућен Агенцији за изградњу и развој града.

Мјесна заједница Мељине је у више наврата и раније упућивала дописе локалној управи како би се изнашла средства за адаптацију објекта,  међутим изостао је одговор. Уколико дође до релаизације пројекта, вриједност радова би била између 50 и 100 хиљада еура, прича за РТХН предсједник Милан Берић.

– Ријеч је о објекту од општег интереса. Оронуо је и нама је циљ да га кроз адаптацију, реконструкцију и надоградњу валоризујемо, у смислу да он има четири до пет пословних простора, од којих ће се Мјесна заједница финансирати. Тиме би покривали редовне и ванредне активности, од помоћи мјештанима Мељина до инфраструктурних пројеката – наводи он.

Берић сматра да овај објекат мора да буде „огледало“ Мјесне заједнице Мељине. Санацији ће претходити изградња тротоара од Дома културе до пјешачког тунела.

– Идејно рјешење за тротоар је урађено. Вриједност радова је око 5 хиљада еура – казао је он.

Општине Херцег Нови ће подржати пројекат санације зграде у којој се налазе просторије Мјесне заједнице Мељине. Колико ће износити финансијска подршка, зависиће од израде пројектне документације, казао је секретар за локалну самоуправу Жељко Бајчета.

-Приступљено је изради пројекте документације коју ће радити Агенција за изградњу и развој Херцег Новог. Након израде пројектне документације приступићемо моделу финансирања пројекта. Општина ће подржати пројекат јер је важна валоризација како Мељина, тако и Општине. Очекујемо да ће пројекат подржати и донатори, казао је Бајчета.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here