МАЛА ФЕШТА ОД НАРАНЧЕ ТОКОМ ВИКЕНДА

Мала фешта од наранче биће одржана током викенда 12. и 13. фебруара у Херцег Новом у организацији Удружења Руке.

У суботу 12. фебруара од 10 до 14 часова изложба домаћих производа и рукотворина биће одржана у Његошевој од некадашњег млијечног ресторана до Градске кафане на тридесетак штандова.

-Заједничка тема за излагаче је наранча која нас је прва инспирисала 2015. године за ову манифестацију која слави живот на отвореном, окупља заједницу и промовише креативност у рукотворењу и гастрономији. Из ове феште стасале су Стађунске феште, у свим годишњим добима (Примавера слави прољеће, Фешта на скалама плодове касног љета, Јесења фешта), подјећају из НВО Руке.

Посебан дио овогодишње Мале феште од наранче је донаторска слатка трпеза на којој ће се бити продаја торти које донирају бројни херцегновски ресторани, посластичарнице, кетеринзи, удружења и други.

– Разни укуси и облици, а заједничка жеља – да се допринесе заједничкој акцији Здравље је умјетност живљења, која има за циљ да сакупи почетна средства за набавку савременог ултразвука за породилиште у Болници Мељине. У продаји торти (2 € по парчету, могућност комбиновања више торти из понуде и куповина цијеле торте – обезбјеђена су прикладна паковања) помоћи ће млади предузетници и угоститељи Средње мјешовите школе „Иван Горан Ковачић“. Радионицу „хватача снова“ организујемо у истом термину са умјетницом Аном Булатовић –Лили Морском. Прву радионицу која је имала за циљ да скрене пажњу на стање цитруса у нашем окружењу организовали смо у склопу феште Примавера у мају прошле године, а ово је наставак на истим – дивљим наранчама код терасе некадашњег Рудника, са истим учесницима чије су руке очигледно пријале овим стаблима, саопштено је из НВО Руке.

ПРОГРАМ

Субота 12. фебруар

Од 10 до 14 часова изложба домаћих производа и рукотворина од некадашњег млијечног ресторана до Градске кафане

Orange party у Вагону у Зеленици од 20 сати– вријеме да се опустимо, дружимо и размијенимо утиске са феште. Музички програм организује Вагон, а за добар штимунг задужен је сјајни новски двојац Low Voltage.

Недјеља 13. фебруар 11-13 часова

Недељни brunch у ресто-бару Јадран приређује компанија Лајтхаус (Lighthouse). У понуди су хладна предјела, роштиљ који се припрема на лицу мјеста уз додатке сосова са наранчом, као и незаобилазни слатки сто. Информације и резервације телефон је 068 005 111.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here