УГОСТИТЕЉИ ВИШЕ НЕЋЕ ПРИСТАТИ НА ЗАТВАРАЊА И ОГРАНИЧАВАЊА

Угоститељи Црне Горе разочарани одговором надлежних да нема услова за попуштање мјера упутили су саопштење за јавност у којем наводе да мјере против корона вируса важе само за њих, као да су једини одговорни за ширење епидемије. Последњих дана, како поручују, „свједоче масовним окупљањима по градовима на које надлежни не реагују, јер се изгледа ковид 19 може добити само у угоститељским објектима, ноћним клубовима и свадбеним салонима“, пошто је само њима ограничен и забрањен рад.

-Разочарани смо и односом надлежних који су глуви на наше молбе и апеле у којима само тражимо да радимо како би зарадили новац да издржавамо своје породице, исплатимо раднике и платимо обавезе према држави. Сигурни смо да, уколико би нас представници министарстава здравља и економског развоја примило на разговор и чули наше аргументе, да би увидјели да потпуно отварање угоститељских објеката и ноћних клубова, дозвољавање рада музичарима не утиче толико на ширење заразе, јер живимо у држави у којој мјере не поштују ни они који их доносе. Међутим, надлежне не занима наша егзистенција јер упркос нашим протестима, као и колега музичара још нико није нашао за сходно да разговара са нама. Изгледа да их занимају само сопствене фотеље, али не и ми, који их плаћамо. Зарад својих интереса није им проблем да изађу на улице и позову грађане да им се придруже. Вјероватно је струка, чим се не оглашава, процијенила да се на овај начин не шири зараза-поручују из НВУ Угоститељи Црне Горе.

Наводе и да ће сви који ових дана позивају на протесте бити једини кривци за могуће распламсавање епидемије, те да угоститељи више неће пристати на затварања и ограничавања.

-Сигурни смо да и посланици и министри знају  да се државни буџет пуни од пореза и доприноса које ми свакога мјесеца плаћамо, те да џабе протестом бране своје фотеље ако нама не дозволе нормалан рад, јер ускоро неће имати од чега да приме плате јер ми нећемо бити у стању због сталних ограничења да плаћамо своје обавезе, а бићемо принуђени да затварамо своје послове и отпуштамо раднике.

Надлежне овог пута желимо и да упозоримо да уколико поново почне да расте број инфицираних од корона вируса, да никакве евентуалне нове мјере нећемо поштовати, јер не желимо да нас кажњавају због неодговорног понашања политичара, саопштавају из НВУ Угоститељи ЦГ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here