ОДЛУКЕ ИЗ ФРАНКФУРТА ВРАЋАЈУ ПРВОБИТНИ ПЛАН РЕПРЕЗЕНТАТИВНОГ РАДА

Свјетско првенство у ватерполу, пливању и воденим спортовима биће одржано од 18. јуна до 3. јула у Будимпешти, одлучила је ФИНА и то само десетак дана након што је донијета одлука да се Свјетско првенство, које је требало бити одржано у Фукуоки, помјери за 2023. годину.

Остала је дилема да ће бити одржана три Свјетска првенства – Будимпешта 2022. године, Фукуока 2023. године и Доха 2024. године прије Олимпијских игара у Паризу, али у овом моменту све мисли треба усмјерити ка изузетно захтевој 2022. години.

Ватерполо репрезентација Црне Горе почела је нови олимпијски циклус са такмичењем у Свјетској лиги, у којој брани прво мјесто освојено прошле године, а сада се све враћа на план који је већ направљен, јер поред Свјетске лиге, репрезентацију коју води Владимир Гојковић очекује Свјетско првенство, а затим и Европско у Сплиту.

Према ријечима селектора Гојковића повратак на први план је паметна одлука.

-Очекују нас Свјетско и Европско првенство, односно наставак такмичења у Свјетској лиги. Календар је згуснут, треба мало сачекати, јер ће вјероватно још бити промјена. Задовољни смо, мада ће искуснијим играчима који играју Лигу шампиона бити изузетно напорно. Али, нема назад, ово смо и очекивали, казао је Гојковић.

У овом моменту фокус играча је на обавезама у клубовима, очекују се одлуке новоизабраних челника ЛЕН, који ће поново морати да мењају распоред такмичења у Лиги шампиона. Међутим, ако се опет не догоди нешто непредвиђено, љубитеље водених спортова очекују велика узбуђења у овој и у наредној години.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here