КИНЕСКА КУЛТУРНА ИНДУСТРИЈА ЗАБИЉЕЖИЛА ЈЕ ОПОРАВАК У 2021.

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co. Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Kине.

Кинеска културна индустрија забиљежила је стабилан опоравак 2021. године, а нови пословни облици биљеже брзу експанзију, показују подаци кинеског Националног бироа за статистику (НБС).

Комбиновани оперативни приход великих фирми у сектору премашио је 11,9 билиона јуана (око 1,87 билиона америчких долара) прошле године, што је повец́ање од 16 одсто на годишњем нивоу, а двогодишњи просечни раст од 8,9 одсто, према истраживању НБС које је обухватило 65.000 компанија.

Кинеска културна индустрија пријавила је солидан опоравак у 2021, рекао је виши статистичар НБС Джанг Пенг. Примјетио је да је 41 од 43 подсектора индустрије пријавио раст оперативних прихода у односу на прошлу годину.

Укупни оперативни приход 16 поткатегорија уско повезаних са новим пословним облицима, као што су анимација, игре и дигитално издаваштво, порастао је 18,9 одсто на годишњем нивоу. То чини 33,3 одсто укупног прихода индустрије.

Джанг очекује даљу експанзију кинеске индустрије културе 2022. године, истичуц́и понуду квалитетнијих производа и динамично тржиште потрошње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here