У ЗИМСКОЈ БАЈЦИ НА ОРЈЕНУ УЖИВАЛО ОКО СТОТИНУ ДЈЕЦЕ

Забавно – рекреативни догађај за најмлађе, у оквиру програма „Зимска бајка на Орјену“, Отворено првенство у санкању „Клиско парти“, одржано је данас код Авантуристичког парка.

Према ријечима директорице Агенције за развој и заштиту Орјена Миље Виторовић, учествовало је преко 100 дјеце свих узраста. Уживали су у сунчаном дану, али и зимским чаролијама које нуди Орјен.

-Потрудили смо се да буде максимално безбједно и радили на стази иако је дужински скромна. Имамо и реквизите који подсјећају на права такмичења под Алпима. Дјеца су задовољна, сви су насмијани и срећни, наводи Виторовић.

Како додаје, циљ је да се дјеца забаве и што више времена проведу на свјежем ваздуху.

-Важно је максимално искористити све што нам град пружа – море, пуно сунчаних дана и наравно планину и свјеж зрак. То нам је и фокус ове године. Највећи дио буџетских средстава који ћемо добити биће опредјељено за едукацију дјеце и промотивне и забавне догађаје. Циљ је да што више науче о планини, да знају да је вреднују  и чувају, рекла је Виторовић.

На такмичењу је у категорији полетараца побиједила Каја Кривокапић, друго мјесто су заузели Кристина Франкоели и Вук Маловић, док су трећи Петра Николић и Ирина Павловић.

У конкуренцији пионира први је Андреј Губински, друго мјесто дијеле Ивона Желалић и Предраг Илић, трећа је Елена Водовар.

Прво мјесто у категорији кадета дијеле Божидар Радановић и Матија Бјелетић, друга је Сара Прлаиновић, трећи су Доротеа Кривокапић и Зора Јаковљевић.

Подсјећамо, Агенција за развој и заштиту Орјена до 15. фебруара организује наградну игру. Сљедећи догађај биће  „Чајанка код лудог шеширџије“  у оквиру промоције стазе здравља, на подручју Врбања. Ново такмичење у санкању планирано је у марту.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here