ПОЛА МИЛИОНА ЕУРА ЗА ПРОЈЕКАТ ЗАОБИЛАЗНИЦЕ ОКО ХЕРЦЕГ НОВОГ

Управа јавних радова објавила је тендер за израду идејног рјешења и главног пројекта заобилазнице око Херцег Новог, од Суторине до Зеленике. Вриједност јавне набавке је 544.500 ЕУР, са урачунатим ПДВ-ом.

У пројектном задатку наведено је да је изградња општинске обилазнице планирана кроз више фаза. Прва, са подфазама, подразумијева изградњу саобраћајнице чија траса пролази кроз дио западног рејона – Суторину, сјеверним дијелом средишњег и завршава у јужном дијелу источног рејона, у Зеленици. Траса саобраћајнице је Суторина – Сушћепан – Зирине – Поди – зеленика, у укупној дужини 10,5km.

Пројектним рјешењем потребно је обухватити изградњу елемената транспортног ситема, који осим трасе саобраћајнице са пратећим објектима, траба да садржи и бициклистичке стазе, јавну расвјету, тротоаре и друге елементе, а све у складу са препорпукама датим убанистичко-техничким условима.

Пројектант је дужан обрадити минимум три варијантна рјешења трасе саобраћајнице са припадајућим објектима на траси и објектима (мостови, вијадукти, надвожњаци, подвожњаци преко 15m и тунели) на нивоу идејног рјешења.

Како је наведено, тачне стационаже почетка и краја дионице биће дефинисане при изради пројектне документације, а на основу геодетских теренских снимања постојећег стања и у складу са прописима за предметну врсту пројектне документације.

Понуде се достављају најкасније до 10. марта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here