ЛАЗАРЕВИЋ: СЛОБОДАРСКИ ДУХ НАРОДА ПРЕПОЗНАЈЕ ПРЕВАРУ

Oдборник ГГ Нови Побјеђује у локалном парламенту, Зоран Лазаревић упутио је саопштење поводом актуелне ситуације у ЦГ. Саопштење преносимо у цјелости:

-Чињеница да су се епископи свих епархија Српске Православне Цркве у Црној Гори јасно изјаснили против мањинске Владе чији би темељ и окосница биле оне странке које су биле у строју бруталног напада на цркву кроз изгласавање Закона о такозваној слободи вјероисповјести из децембра 2019. године, говори нам двије ствари.

Прво, литије нису биле само историјски догађај који се десио једним поводом, већ су оне креирале литијски односно слободарски дух народа који ће у свакој ситуацији знати да препозна лаж и превару. Дакле, како смо тада препознали лаж, превару и отимачину, исти тај дух нам говори да су опет на сцени, лаж, превара и отимачина која долази из оног политичког миљеа којег препознајемо по аферама Пајовић, Ђуровић и сличним. То су континуирани перформанси под изговором за опстанак државе Црне Горе иза којих се крију прије свега и изнад свега приватни и партијски интереси.
Друго, ко је мета тих такозваних грађанских партија, покрета, иницијатива? Главна мета је Српска Православна Црква што је и логично јер су све те грађанске политичке скупине изашле из Брозовог шињела. Они се боре за свијет грађана без идентитета и суверене воље, народа без предања и нација, без духовног и културног насљеђа. Проблем је увећан чињеницом да смо као српски, православни народ и ми прошли кроз комунистичко „чистилиште“ , те и данас на политичкој сцени имамо, између осталих, и представнике српског народа, бесциљне учеснике литија који друштвени вриједносни систем изграђују на традицијама братоубилачког рата из периода 1941-1945.

Напад на Цркву подразумјева напад на све друштвене структуре, Владу односно министре, Универзитет односно универзитетске професоре, малобројну ал још увијек постојећу интелигенцију, културолошку, умјетничку, чак и спортску елиту која би за основ свог етичког и професионалног дјеловања и образовања друштва као смислене цјелине имала Дух Благе вијести. Све што подсјећа на Његово страдање треба бити збрисано јер нам оно непогрешиво указује на лаж, превару и отимачину.

Прије двије године су лагали да се боре за грађанску државу, варали да је Закон о такозваној слободи вјероисповјести најмодернији креатор односа државе и цркве, а у ствари кренули у отимачину и унеређење светиња, и све у заштиту Црне Горе. Данас опет лажу да се боре за грађанску државу, опет нас варају да је њихова мањинска Влада уставна категорија, опет нам отимају гласове и опет све под изговором због Црне Горе. А почело је петог септембра прошле године. „Ко има уши да чује нека чује“, наведено је у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here