ТИВАТ И НОВИ САД ПОТПИСАЛИ ПИСМО О НАМЈЕРАМА ЗА УСПОСТАВЉАЊЕ САРАДЊЕ

Предсједник општине Тиват Жељко Комненовић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић потписали су данас Писмо о намјерама о успостављању сарадње у Градској кући у Новом Саду.

Како су саопштили из тиватске локалне управе, потписивање Писма о намјерама представља формализовање сарадње и прилику за продубљивање већ постојећих пријатељских односа између општине Тиват и Града Новог Сада. Два града  процијенила су да постоје објективне могућности за развијање партнерских односа у областима културе, првенствено у свијетлу избора Новог Сада за Европску пријестоницу културе 2022. године, затим спорта, туризма и међународне сарадње.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, поводом потписивања Писма о намјерама је саопштио да суштински садржајна дугогодишња сарадња коначно добија праву форму, неопходну како би се Тиват ускоро нашао на табли градова побратима Новог Сада.

-Захвалан сам на исказаној иницијативи, отворености и досадашњем пријатељском односу. Моја прва званична посета као градоначелника, 2012. године, била је посјета општини Тиват и драго ми је што баш у години када смо Европска престоница културе, подижемо ниво сарадње на виши ниво. Имамо много тога заједничког, а Нови Сад жели да сарађује са градовима црногорског приморја и да будемо једни другима од помоћи. Родбински и међуљудски смо чврсто повезани, али постоји и снажан економски интерес за тешњу сарадњу. Спремни смо да стеченим искуствима максимално подржимо Будву и градове Боке Которске у такмичењу за Европску престоницу културе 2028. године, нагласио је Вучевић.

Предсједник општине Тиват Желјко Комненовић је честитао Новосађанима освајање титуле Европске пријестонице културе, оцијенивши да је град са тако богатом културном традицијом то и заслужио.

-Захвалан сам Новом Саду што је спреман да са нама подијели драгоцјена знања везана за пројекат Европска пријестоница културе, рекао је Комненовић и изразио очекивање да ће потписивање највишег правног акта између двије територијалне јединице, које треба да услиједи у Тивту, бити нови мост који спаја грађане два града.

Комненовић, који на позив градоначелника Вучевића од понедјељка борави у званичној посјети том граду, јуче је присуствовао Свечаној академији поводом обиљежавања Дана Града Новог Сада.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here