ВАТЕРПОЛО: ШЋЕПАНОВИЋУ 39. КУП ФРАНЦУСКЕ

Француски првак у ватерполу – “Марсеј”, са тренером Милошем Шћепановићем, наставља серију одличних резутата. Након побједе у 8. колу Лиге шампиона у Београду прошлог уторка против “Црвене Звезде” (11:8), минулог викенда освојен је Куп Француске.

Због коронавируса екипа “Марсеја” је била некомплетна. Шћепановић је у финалној утакмици могао да рачуна на само 11 играча, на турниру нису играли Андрија Прлаиновић и Урош Чучковић, а у четвртфиналу је изостао и љеворуки француски репрезентативац Уго Крусија који је као репрезентативац Црне Горе у Барселони 2013. освојио сребрену медаљу.

На путу до финала одиграном у Абевилу, „Марсеј“ је савладао у четвртфиналу екипу “Сетеа” 19:4, у полуфиналу је био бољи од “Туркона” 21:9, а у финалу је савладан “Ноисија” 17:11, што је екипи коју води Милош Шћепановић донијело 39. наслов побједника Француског купа. Разлога за славље су имали Дејан Лазовић, Владан Спаић, Анте Вукићевић, као и поменути играчи који ће ускоро поново бити у саставу тима.

У наредном периоду “Марсеј” треба да комплетира екипу за искушења која слиједе, како у Лиги шампиона, тако и у шампионату Француске. Примарни циљ је одбрана домаће титуле и пласман на Ф8 Лиге шампиона, а “Марсеј” је практично већ изборио визу за Београд.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here