ПОРУКА СА ПРОТЕСТА: МАЊИНСКА ВЛАДА НАЈВЕЋА ПРЕВАРА НАРОДА У НОВИЈОЈ ИСТОРИЈИ

У Зеленици је вечерас  одржан још један протест против иницијативе за изгласавање неповјерења актуелној Влади и могућег формирања мањинске Владе.  Скупу су поред групе грађана присуствовали потпредсједници општина Херцег Нови и Котор  Мирко Мустур и Синиша Ковачевић, као и одборници  у локалном парламенту Милан Зарић и Марко Лучић.

Никола Укропина је захвалио грађанима што су дошли и што „ не дозвољавају  да се са разних страна манипулише њиховом интелигенцијом“.

– Хвала и нашим локалним политичарима који су схватили сврху наших окупљања и подржавају нас. Ми нисмо окупљени на позив било које партије већ смо се самоиницијативно окупили како бисмо изразили протест против формирања мањинске владе која би била највећа превара нашег народа у новијој историји. Мањинска влада је враћање у живот не ДПС, него ако је то могуће и горих од њих, који су својевремено изгласали накарадни закон о слободи вјероисповјести и натјерали нас да мјесецима будемо на улици. Зато им поручујемо да им то неће проћи и да још једном размисле о последицама такве сулуде идеје, поручио је Укропина.

Снежана Радомировић је поручила да су 30. август 2020. грађани дочекали пуни наде и ентузијазма да је дошао крај 30 -огодишњој владавини диктатуре.

-Помислили смо да је коначно свануло над овом земљом. Све што је даље слиједило и што је најављивало ово што данас имамо било је резултат ничега, што нико није желио и за шта нико од нас није гласао. Изгубио се сваки вид сарадње и комуникације између парламентарне већине и Владе, што је изазвало конфузију међу нама бирачима. Стално смо били у неком ишчекивању да ће се страсти смирити и да ће коначно доћи до неопходне и тешко извојеване побједе. Сада је ситуација таква каква јесте, а сви видимо да не ваља ништа, казала је Радомировић и поручила да није на грађанима да траже кривца за овакво стање.

-Сви ви на политичкој сцени сте кумовали овом хаосу. Окупили смо се да вам пошаљемо поруку да не испитујете границе нашег стрпљења, да заборавите на свађе, сујете и увреде које слушамо сваки дан. Сједите још ноћас јер сутра можда биће касно и договорите се, заборавите на ријеч преговори, касно је. Чекамо одлуку и договор. Изостане ли ето нас испред Скупштине, што не желимо. Посебна порука за Абазовића – што је са твојом бесом, уцјена је најгора људска особина, а уцјењивачи најгори људи на свијету . Одустани од мањинске владе, доста је твојих експеримената јер и ова актуелна Влада је била твоје наметање иако није добра. Ти си највећи кривац ,зато нас не увлачи у нове невоље, поручила је Радомировић.

Скуп је трајао краће од пола сата, протекао је мирно а вечерас се нико није огласио као организатор.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here