FUDBAL: „IGALO“ UPALILO MOTORE

Fudbaleri Igala danas su počeli pripreme za drugi dio sezone. Trener ekipe Igor Raičević izvršio je prozivku na kojoj se nije pojavilo nekoliko prvotimaca zbog problema sa koronavirusom – Nelson Augustin Kordoba i Ivan Alejandro More koji iz Argentine stižu 5. februara. U ime kluba igrače je pozdravio predsjednik Zoran Krivokapić poželjevši im dobro zdravlje i takmičarske rezultate.

– Plan je da desetak dana u Igalu radimo na bazičnim pripremama, a onda prelazimo na rad loptom. Na prozivci se pojavio i veliki broj mladih igrača sa par novajlija iz Orjena i Obilića i to je ono što raduje.Očekuje nas žestok rad, kazao je Krivokapić.

– Poznato je da će Igalo na pripremama odigrati 5, 6 prijateljskih utakmica protiv Zlatibora, Sutjeske i još par ekipa, a u programu je i Kup Mimoze, pa očekujem da ćemo spremno dočekati start sezone, kazao je na Solilima šef struke Igor Raičković

Igalo je, nakon 19 odigranih kola u prvenstvu Druge lige, sakupilo 28 bodova i nalazi se na 5. mjestu. Na tabeli vodi Jedinstvo (Bijelo Polje) sa 46, drugi je Arsenal 38, treći Bokelj 36, na četvrtom mjestu je OFK Mladost (Donja Gorica) sa 30, petom Igalo sa 28, slijede Kom 27, Berane 25, Grbalj 15, Cetinje 13 i OFK Titograd 7 bodova.

Kada je riječ o nastavku sezone, Igalo će biti jače za povratnike Mitra Kovačevića iz Arsenala i Miloša Grbića koji se poslije pauze u jesenjem dijelu odlučio da nastavi fudbalsku karijeru, a na dvojnu registraciju iz Sutjeske za Igalo će igrati Miloš Bojović.

U zimskom prelaznom roku Igalo su napustili Miloš Ivanović (Maldivi), Nemanja Vlahović (Budva) i Stevan Maslovar (bez kluba).

Na prozivci i prvom treningu su bili: David Bjelica, Aleksandar Kulinović, Stefan Krivokapić i Veselin Čeprnić iz Obilića, koji je na probi (golmani), Nemanja Petrović, Milo Đurković, Nikola Kosać, Mijodrag Koprivica, Miloš Perović, Milovan Ilić, Lazar Mučalica, Bojan Kopitović, Vasilije Vasiljević, Mitar Kovačević, Nikola Popović, Radovan Đuković, Marko Raičević, Uroš i Andrija Vujičić, kao i Miloš Đurđević iz Orjena koji je takođe na probi.

Prvenstvo u drugom dijelu Druge fudbalske lige startuje 6. marta, a Igalo u 20. kolu dočekuje OFK Titograd.

Pored seniorskog pogona, danas su na prozivci bile i mlađe selekcije omladinaca, pionira i mlađih pionira “Igala” koje su  počele pripreme za B grupu Omladinske lige Crne Gore, odnosno za takmičenja u ligi pionira i petlića Fudbalske regije CG – grupa Jug.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here