ЗИМА 2022: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

На југу сунчани интервали и суво вријеме, на сјеверу у јутарњим сатима уз повећану облачност понегдје се очекује слабо провијавање снијега, у поподневним сатима и на сјеверу дјелимично разведравање. Ветар повремено умјерен до јак, сјеверни и сјевероисточни. Јутарња температура ваздуха од -8 до 6, највиша дневна од -4 до 13 степени.

ПРАЗНИK МИМОЗЕ

Овогодишњи, 53. Празник мимозе биће одржан од 18. фебруара до 5. марта. Детаљан програм биће представљен на конференцији за новинаре која ће бити одржана у понедјељак 31. јануара у фоајеу Дворане „Парк“ у 12 часова.

СТРУЈА

Из ЦЕДИС-а за данас нису најавили искључења на подручју општине Херцег Нови.

ДОМ ЗДРАВЉА

Ковид амбуланта ради на Топлој од 10 до 16 часова суботом и недјељом.   

ИЗМИЈЕЊЕН РЕЖИМ САОБРАЋАЈА

На дијелу локалног пута у насељу Ратишевина, на потезу од скретања за Сушћепан до новог пута у Ратишевини, биће привремено забрањен саобраћај    данас  и сутра,  30. јануара, у термину од 08 до 13 часова.

Режим саобраћаја је  измијењен ради несметаног и безбједног кошењa појаса уз локални пут, а на захтјев Мјесне заједнице Сушћепан-Ратишевина-Требесин, обавјештавају из Секретаријата за комуналне дјелатности.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

До 7:30 у наш град су стигли Озлем из Лесковца,  Банбус из Београда…потом Блуе Лајн из Новог Сада ,Божур из Суботице, Ласта из Београда… Са Аутобске станице кренули су Озлем за Београд, те аутобус  Лалатовића  ка Сарајеву ће у 8:35, Јадранекспрес ка Дубровнику у 11:10, док су остали поласци организовани од 13:15 када креће аутобус ка Лесковцу до 22:55 када ће Виена ка Модричи. Мјеста има у свим правцима. Телефон за информације 321 225.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са Тиватског аеродрома данас три лета и то за Београд у  10:25 , 13:30 и 16:25. Као и сваког јутра, реализовани су први летови ка Бечу и Београду из Подгорице, а у наставку дана планирају и  летове ка Београду у 9:05, 17 и 18:45 , за  Истанбул у 9 часова и 20:15 и ка Кијеву у 12:55.  

АМСЦГ

 Саобраћа се по претежно сувим коловозима.  На путевима у вишим планинским предјелима мјестимично је изражена поледица. На дионицама које пролазе кроз усјеке упозоравају на  ситније одроне. Мјестимично је видљивост смањена по котлинама. Возачима савјетујемо да вожњу прилагоде временским и саобраћајним условима.

 Пнеуматика за зимску употребу за сва моторна возила је обавезна на путевима гдје је то назначено сигнализацијом без обзира да ли на том путу постоје зимски услови.

 Данас  у термину од 10.00 до 15.00 сати доћи ће до заузимања треће траке и тротоара на маг.путу М-11 дионица Лепетани-Тиват на раскрсници према Порту Монтемегро,због извођења радова на објекту мјешовите намјене  “Бока Плаце”.

Интензитет саобраћаја је умјерен.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу  – на услузи је грађанима непрекидно24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234 999 и 063 239 987.

Возите полако и пажљиво, срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here