ИНИЦИЈАТИВА ДА СЕ СУД ПРЕСЕЛИ У ВОЈНИ ОБЈЕКАТ У МЕЉИНАМА

Основни суд у Херцег Новом који већ годинама ради у старом граду требало би да буде измијештен у некадашњи војни објекат у Мељинама. Иницијативу је поднио предсједник Општине Стеван Kатић, а уколико стигне потврда од Министарства правде у Мељине би се преселило и одјељење Суда за прекршаје. 

Према ријечима предсједника Општине Херцег Нови Стевана Катића, иницирали су код ресорног Министарства да се некадашњи војни објекат реконструише, те да се Основни суд из старог града и Суд за прекршаје Будва измијести:

– Војни објекат у Мељинама, да се пруреди, претвори у реновирану зграду суда. Објекат има паркинг, бољи и безбједнији приступ, објаснио је Катић.

Предлог је и да се у нове просторије измијести и одјељење Суда за прекршаје Будва, који ради у згради Општине Херцег Нови.

-Ми смо такође иницирали да се судство дислоцира из центра града. Разговарали смо и са представницима полиције, да би се требало да нађу нове просторије и за њихове потребе, посебно, када је ријеч о Суду за прекршаје, који се налази у Општини Херцег Нови и Основни суд, који је са једног аспекта небезбједан, а налази се у близини Омладинског дома, казао је Катић.

Питања о овој иницијативи редакција РТХН  је послала и представницима Основног суда, од којих очекујемо одговор.     

4 COMMENTS

  1. Треба све те наведене установе, и плус НОВА модерна Болница, у Суторину. Тамо има мјеста за двјеста!! И за васколики бетон који толико волите, плус огроман Паркинг за све, чак и за за Туристе, па да оставе аута тамо у Суторину и да их у град вози такси, комби и слична возила, да се град растерети, а не да измишљате заобилазнице преко Луштице и девастирате приморје. Овако деценијама град трпи неспособне политичаре који не знају ништа сем „уграђивања“ … Чу*ш молим Те, праве заобилазнице по обали умјесто по брдима изнад града као сва цивилизована Европа??

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here